9 Aralık 2016 Cuma

WATSONS ÇARŞAF ÇARŞAF HABER!

Herkese Merhabalar, 
Bi kaç gündür Watsons'ta yaşanan olayı bir çoğunuz duymuşsunuzdur. Haber sayfalarına kadar düşen olayı kısaca özetlemek gerekirse lise 3 öğrencisi Watsons mağazalarının birinde ruja bakıyor ve yerine geri koyuyor. Mağazadan çıkarken güvenlik ve çalışanlar tarafından durdurulup depoya çekilip üzeri erkek güvenliklerin arkası döndürülerek bayan görevli tarafından üstü soyularak aranıyor. Üstelik bu olay güvenlik kameralarında ruju yerine bıraktığı hiç bir şey çalmadığı göründüğü halde devam ettiriliyor. Sonucu  mahkeme kararı belirleyecek. 



Ben de eğitimsiz çalışanlar bla bla kısmını uzatmak istemiyorum. Ancak buraya defalarca Watsons çalışanlarının hırsızmışız gibi peşimizden geldiğini yazmıştım. Kalabalık olmayan zamanlarda da durum bu. Çalışanların küstah yaklaşımlarını bir kenara bırakıyorum, bu Watsons yöneticilerinin "hırsızlık olursa çalışanlar! sizden çıkar parası" gibi bir baskı karşısında mı bu tutumları?  Hiç bir yazımı ve sitelerinden yaptığım şikayetleri umursamadılar. Şimdi de REZİL oldular tüm Türkiye'ye. Çarşaf çarşaf haber oldular. Oh olsun. Yalaka instablogger ve bloggerınıza güveniyordunuz dimi :) 

     Dün Mersin Carrefour'da Gratis'e girdim. Deodorantlar indirimsiz beyaz etiket üzerinde 9.50 gibi bir rakama sahipti. Çıktım Watsons'a girdim. 10 küsür liradan 9 küsüre indirimli aynı deodorantı satıyorlardı. Bir kere sizin indirip bindirme fiyat politikanızı bile burda defalarca söyledim! Bu resmen sahtekarlık ve ticaret ahlakına uymuyor. Üç kağıtçısınız bire beş koyup satıyorsunuz on liralık rujun peşine düşüp kadınları güzelleştiren ürünleri kadınları küçük düşürerek mi pazarlıyorsunuz? 
Bunca zamandır ben ve benim gibi sizi uyaran blog yazılarına gözünüzü kapatıp " Bizim yalaka insanlarımıza iki ürün göndeririz reklamı kaparız lay lay lom" tavrınızla devam ettiniz. Siz de haklısınız, iki ürüne 3 maymunu oynayan çok. 
Arkadaşlar yüzünüze iki ürün süreceksiniz diye lütfen fırsat vermeyelim bunlara. Elimizden geldiğince azami hatta hiç alışveriş yapmayalım bunlardan. Ben dün ihtiyaç alışverişimin tamamını Platin'den yaptım. O kadar midemiz bulandı ki bilerek Watsons'a girdim üç kağıtlarını buraya yazacak bir şey bulur muyum diye. Buldum da zaten. Üstelik bomboştu. 
     Yine Gratis'te saç boyası 9 lirayken Watsons'ta daha yüksekti. Platinde de indirimsiz fiyatı aynı boyanın 6 tl gibi bir fiyata aldım :) 
     Geçen aylarda Adana Gazipaşa Gratis mağazasında indirim bitmişti ve ben arkadaşıma indirime girerse The Balm'ın mat rujlarından alalım diye testerını gösteriyordum. Kız koşa koşa geldi indirimde onlar 56 liradan şu fiyata düştü dedi. Ben de dedim ki indirim olsaydı sarı etiket falan olurdu üstelik bu rujların normal fiyatı ben biliyorum dedim. Hayır diye öyle bir çıkıştı ki bana kasa daki kız dahil oldu. Hayır onlar indirimde değil efendim dedi. Kız da göz kaş işareti yapıp indirimde onlar dedi. Kızarak hayır indirimde değil diye çıkıştı kasadaki. Milleti indirimsiz ürüne indirimli diyerek satış yapmaya çalışan malak çalışan resmen rezil oldu. Bir insan yalancı ve üste çıkmak için müşteriye çıkışır mı? Elimdekileri sertçe kasada bıraktım insanı alacağı üründen soğuttunuz diyip çıktım. Gratis mağazaları genelde daha rahat ama bu Adana Gratis'e de bir düzen gelse iyi olur. Ankara Tunalı Gratis'te de  elimdekileri zorla alıp kasaya koymaya calışan salak görevliyi de hatırlatmak isterim. Hırsız mıyım ben çek ellerini ne aldığımı unuturum gözümün önünde durmazsa diyip azarlamıştım. Ben ki satış danışmanlarını en son yoracak en son sesini yükseltecek biriyim.

     Al birini vur ötekine. Bunların hepsi aynı gidip paranızı biriktirin hem daha kaliteli hem uzun süre kullanacağınız ürünlerden alın. On tane uyduruk ürün alacağıma bir tane alırım. Bu kozmetik hastalığıda bir bitsin artık. Kazandığımız paraları bu üç kağıtçılara yediriyoruz. Neymiş rengi çok güzelmiş pigmentsiz allığın....
   
     Daha yazacağım çok fazla olumsuz anı var ama kadın kadının düşmanı olmuş mu göreceğiz bakalım bi kaç aya gönderilen ürünler burada yayınlanacak mı sevgili blogger arkadaşlarımız tarafından? 

19 yorum:

  1. tabiki yayınlanacak ...

    YanıtlaSil
  2. Zaten beni blog listesinden çıkarmaya başlamışlardır. Kuyruğu bu blogda kısılan çok :)

    YanıtlaSil
  3. ben zaten listede değilim.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yayınlayacak olanlardan mısın ben onu anlayamadım :)

      Sil
    2. yok yayınlamayacağım canım, listede değilim zaten yani bana bedava gelen bir ürün filan yok, yüzdende yalan yorum yapıp yayın paylaşmayacağım... zaten böyle bir talebimde yok firmalardan ... ben reklam üzerinden kazanç sağlamayı tercih ediyorum... onunda reklam olduğu zaten belli bannerden ... yalan yanlış yorum ile işim olmadı, olmasında ... ama bir aya kalmaz herşey unutulur bizim alem eski düzene uyar, yani yayınlar başlar demek istiyorum ... bu sefer ki hediyeler de yüklü olur, malum reklama ihtiyaç var bu dönem ... işte böyle ( yazı biraz uzun mu oldu ne :))))))

      Sil
    3. Aynen canım doğru söylüyorsun. Ben beni blog listesinden çıkarıyorlar derken ürün alan bloggerlardan bahsetmiştim :) Bize ürün gönderen 5 blogger 1 ürün etkinliğimize katkı sağlayan firmalar zaten genelde. Onun dışında ürün gönderenlerinde yorumlarını tarafsız yazıyorum. İsterlerse bir daha göndermesinler umrumda olmaz. Ama bu Watsons olayı çok hassas bir konu ve sana katılıyorum yılbaşını bahane edip gönderirler yüklü ürünleri...

      Sil
  4. hi bir zaman bu firma ile çalışmadım çalışmam da zaten ben aylardır hatta yıl da olabilir alışveriş bile yapmıyordum buradan ki son olay gözümde tamamen düşmelerine sebep oldu, bir kız çoçuğunun gurunundan onurundan daha önemli olamaz hiçbirşey bu olay da onlara ders olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah rakip firmalara da ders olur. Piyasa altı davranışlarının bedelini de öderler inşallah...

      Sil
  5. şimdi bile bir kişiyi tüm firmaya mal etmeyin diyen vloggerlar var, elbette bir kaç ay içersinde her şey normale dönecek burda watsons kutuları falan açacaklar. cepleri henüz reşit bile olmayan bir kızın maruz kaldıklarından daha önemli sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sessiz kalanlar da o kutuları açmak için kalıyorlar. Şunu unutuyorlar ki; böyle bir şey başlarına geldiği zaman alınlarında "Biz sizi öven sizden tanıtım kutuları alan blogger vlogger instabloggerlarız" yazmayacak. Hiç bir kadının başına gelsin istemem ama insanlar kendi başlarına gelmeden bilmiyorlar. Hele ki kız evladı olup sırf ürün göndersinler diye susan varsa yazıklar olsun.

      Sil
  6. Bir rujla bir kişiyle ne olur denmemeli fotolar dönüyor mağazaları bomboş.sapık tacizci ellerini çeksinler güvenlik kamerası ve kapı girişindeki alarm varken ne hakla arama yaparlar?daha önce ben de bir mağaza personelini şikayet etmiştim aynen söylediğiniz gibi üç kağotçılar.benim için bu son yaşananla watsons bitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum sana da çok geçmiş olsun.. Zaten arama yapmak mağaza ve avm görevlilerine düşmez. Bu yorumları okuyan varsa herkee bilinçlensin. Asla çantanızı aratmayın ve polis talep edin. Polisten başkası sizi arama hakkına sahip değildir. Her avm de sivil polis bulunur. Gerek duyulduğunda sivil polisler çağırılır.

      Sil
  7. sonuna kadar katılıyorum canım, her yazdığın kelimeye

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle hak veriyorum sana ve watsonstan zaten alışveriş yapmıyordum . Ben bu süreci merakla takip ediyorum bakalım izleyecekleri politika ne olacak paçayı nasıl kurtaracaklar ve şu anda düşmanca paylaşım yapıp firma bir iki ürün yolladığında ağızlarını nasıl kapayacaklar izleyip görücez.Dilerim ki bu olay unutulmaz ve watsons tası tarağı toplayıp gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum gideceğini ama bu onlara tokat gibi ders oldu. Ayrıca rakip firmalarına da.. Keşke hiç yaşanmasaydı bu olay ama yıllardır süregelen umursamaz burnu havada tavrı Watsons'ın bir anda balondu söndü oldu. İnşallah ne kendi mağazalarında ne başka mağazalarda bir daha asla bu ve buna benzer bir problem yaşanmaz..

      Sil
  9. Yılbaşında bir indirim yaparlar hoopp herkes unutur söylediğini koştura koştura giderler. Firma ile çalışma yapanlar , ceplerini dolduranlar nedense Instagram'da bir fotograf bile paylaşmadan ben snapte konuştum ben instasnap de tepkimi gösterdim gibi şeylerle geçiştirdiler. En azından ben öyle düşünüyorum çünkü orada konuştukları şeyler 24 saat içinde kayboluyor. Bir de " mağduriyeti giderilecektir " gibi söylemleri olanlar var. Burada yapılmış bir suç var , mağduriyetin giderilmesi söz konusu değil ki, adaletin yerini bulması gerek.
    Bazıları da sırf tepki çekti diye 2-3 kelime yazıp ınstasnap'den paylaştı. Hiç paylaşım yapmayım " ben firmanın ileriki tutumlarını merak ediyorum" diyenler de oldu. Beni sinir eden bu kişilerin yaptıklarıydı. Aman firma iile arası açılmasın , aman kutular fazla fazla gelsin derdinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firma ile arası açılmasın diye paylaşım yapmadıkları aşikar. Ama alışverişi değil bedava ürün gönderildiğinde tanıtım yapan olursa izlediğim bloglardan tek tek isimlerini not edip ifşa edeceğim KADIN KADININ DÜŞMANI İŞTE DÜŞMAN BUNLAR diye.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)