24 Aralık 2016 Cumartesi

ERKEKLERDE VE KADINLARDA SAÇ KELLİĞİ SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

Herkese Merhaba!
Öncelikle bu postu yayınlamak için epeyce sabrettim diyebilirim :) Eşimin saçları üniversiteden sonra dökülmeye başladı ancak mesleğinden ötürü şapka takmak zorunda olduğundan; eğitim ve mesleğe başlama döneminde dökülme epeyce arttı. Şapka takan beyler bilirler kulağa gerçekçi gelmese de erkekteki saç dökülmesini çoğaltan bir etkendir. Erken yaşta dökülme bence erkeklerde özgüveni düşüren bir unsur olsa da bizim ki fazla özgüvenli duruyordu. Çok umursamadım aman ektiririz fikri vardı. Sonra bir gün saç dökülmesi olayı gündeme tekrar gelince aklıma sevgili blogger arkadaşım Neslihan Altunel'in kendi saçındaki dökülme için olan etkili ve çözümlü yazısı geldi. Hemen eşime gösterdim. Açıkçası çok ümidim yoktu çünkü erkeklerdeki dökülme sorunu ile kadınlardaki aynı değil. Eşim çabuk yağlanan ince telli saçlara sahip bu nedenle; yağ saç derisini tıkayıp nefes almasını önleyip saçı döküyordu. Daha önce eczaneye gidip test yaptırdığında da saç derisinin kapalı olduğunu söylemişler. Neslihan arkadaşıma blog yazısı için teşekkürü borç biliriz. Kendisi olmasaydı derma roller denemek aklımızın ucundan geçmezdi. Blog yazısı için BURAYI tıklayabilirsiniz. 
Neyse bizde sonuç olarak internetten sipariş verdik ve ürünleri kullanmaya başladık.



Şimdi buraya dikkat! Alel acele yazıyı okuyup ürün almaya kalkmayın. İyice okuyun lütfen.

Saç yıkandıktan ve kurutulduktan sonra yapılacak işlemler:

1. Aşama

İlk ürün Derma Roller: Baş kısmındaki rollerın ucunda minik iğneler var. Bu iğneler sizin saç derinizdeki saç köklerinizin nefes almasını ve açılmasını sağlayan unsur. Saç için ideal ölçü 0.75 mm olsa da ellerinde kalmayınca biz 1 mm olanı aldık. Daha uzun olanı almanızı tavsiye etmem. 0.50 mm olan da çok ince kalır olmaz. Şimdi bu ürünü saç deriniz kızarana kadar ileri geri şeklinde sürüyorsunuz. Bastırmadan hafif hafif işleme devam ederken hafif kızardığını görünce başka yere geçiyorsunuz. Alın kısmındaki açılmalara mutlaka aynı işlemi uygulayın. Saçın yanlarında saç zaten hiç kalmamış kök çukurları görünmüyor diye düşünmeyin. Saçın sık olduğu yerlere de işlemi uygulayın ki var olan saçlarınızın dökülmesi dursun. İşlem biter bitmez içerisinde verilen alkol ile ürünü temizleyip kutusuna hemen yerleştirin ve vakit kaybetmeden aşağıdaki ürünü yani Minoxil'i uygulayın. Önemli bir not geçmek istiyorum: Derma roller satan firmadaki beyfendi saçın boyutunun önemli olduğunu söylemişti. Eğer saç seyrekliği çok değilse saç kesilirse daha rahat ürünün kullanılacağını belirtmişti. Eşim kullanım öncesi fotoğrafları çekildikten sonra saçını kestirdi ancak uzadığında da ürüne devam etsede dolaşma vs. yaşamadık. Beyler yine de risk almaya değmez saçlarını kısaltsınlar.



Bu derma rollerı saç derinize hangi hareketlerle kullanacağınızı gösteren bir fotoğraf.


2. Aşama
Minoxil Sprey: Minoxil spreyin bayanlar için olanı ayrı erkekler için olanı ayrı. Eşime erkekler için olan %5 oranlı spreyi kullanıyoruz. Bayanlar için olan ise %2 ancak erkekler için olan %5 oranındaki ürünü kullanmak daha iyi sonuç verebilir çünkü kellik problemi erkeksi dökülmenin bir sonucudur. Minoxil spreyi saç derisinin tamamı için yaklaşık 4-5 kez sıkmak yeterli oluyor. Masaj yaparak; derma roller kullanılan saç derisine iyice yedirmeniz gerekli. Minoxil saçı biraz sertleştiriyor. Sanki saç şekillendirici kullanıyormuşsunuz gibi yapıyor. Kullanımdan sonra var olan saça şekil verirseniz gün boyu öyle dolaşırsınız :)




Bu işlemleri ilk 2-3 ay sabah ve akşam yaptık. Sonra günde 1 keze düşürdük. Aslında sabah akşam yapılsa daha makbul. İlk yapıldığında çok acıtmasa da zamanla açılan saç derisi hassaslaşıyor ve derma roller 5 dk lığına küçük bir işkenceye dönüşüyor eşimin tabiriyle. 1 hafta kadar sonra uygulama esnasındaki ağrının bittiğini söyledi eşim. İğneli uçlara sahip derma roller sizin gözünüzü korkutmasın. Artık eşimin eli öyle alışmış ki 2 dakikada bitiriyor.

Şampuan kullanımından da bahsetmek istiyorum.  Bioxcin Genesis, Zigavus , Anaphase  Ducray, Vishy Dercos Neogenic, La Roche Posey Kerium Ds kullandı eşim. Hatta Zigavus'un içerisine Çam Terebentin ve badem yağı bile ekliyordu. Hiç birinden memnun kalmadı. Derma roller- minoxil'e destek olarak çok memnun kaldığı Bioxcin Quantum Kuru ve Normal Saçlar için olan Şampuanı kullanıyor. Eşimin saç tipi yağlı ama bundan memnun kaldı. Çok şükür yastık eskisi gibi tüy dökmüş kedi gibi olmuyor :)



Aşağıdaki fotoğrafların altında açıklamaları bulunmakta. Eşimin saçlarında dökülme yaklaşık 2.5 yıldır devam etmekte. Yani aradan yıllar geçip saç kökleri tamamen kapanmış kimseler varsa bu uygulama sonuç vermeyebilir. Yani 10 yıldır kellik sorunu olan biri için sonuç nasıl olur bilemeyiz. Ayrıca sık sık yalan dolan para karşılığı yazılan dolandırma ve sahtekarlıkla ticaret yapan sayfalar var. Lütfen onlarla karıştırmayın. Bu ürünleri kendimiz araştırdık gittik satın aldık. Kimden gördük kaynakta belirttik. Umarım sizler için de faydalı bir yazı olur.



 Fotoğraflarda soldaki önceki fotoğraf. İkisi de flaşlı çekilmiş. Sağdaki yeni fotoğraf ışık altında flaşlı çekildiği için açık renk çıkmış sizi yanıltmasın. 


Her iki fotoğraf flaşsızdır. Soldaki önceki hali sağdaki şimdiki halidir. Bu fotoğrafta daha açık belli olmakta. Çünkü yeni çıkan küçük saçları flaşlı çekimde görünmediği için çok belli olmuyor. Koyuluktan da anlaşılacağı üzere yeni çıkan saçlar dışarıdan bakıldığında görünen deriyi oldukça kapatmıştır. Ayrıca saç uzunluğu hemen hemen aynıdır. 


Soldaki fotoğraf önceki hali.Artık iyice dökülmüş ve zayıflamış minik saçlar var dökülmeyi bekleyen. Sağdaki fotoğrafta o saçların hem dökülmesi durdu hem de yeni saçlar çıktı ve güçlenmeye başladılar. Tüy gibilerdi her geçen gün sertleşmeye ve koyulaşmaya başladılar. 
Profesyonel makinem olmadığı için telefon ile çektiğim kadarını gördünüz. Uygulamaya 25 Ağustos'ta başladık. Ekim ayında artık gözle görülür değişim başlamıştı ancak bugünlerde eşime saç mı ektirdin vs. gibi sorular gelmeye başlayınca o kadar emeğin meyvesini aldık diye düşünüyorum. Tabii ki aradan 4 aya yakın bir süre geçmiş olsa da bu henüz başlangıç. Bu nedenle olumlu ya da olumsuz sonuçlar olursa burada fotoğraflarla güncelleyeceğiz. 

Lütfen sorularınızı, yazının tamamını okuduktan sonra sorunuz. En kısa sürede eşimle cevaplayacağız :)

Ürünlerin fiyatları eczanede ve internette değişip duruyor. Derma rollerı zaten internetten başka yerde bulamadık. Bioxcin 18-25 tl arası- Minoxil 30-35, derma roller 50-55tl arasında değişiyor. Satın altığınız ürünlerin son kullanma tarihlerine lütfen dikkat edin.

Okuduğunuz için teşekkürler, sevgiyle kalın...

İnstagram için Burayı (@misspoine) 
 Twitter  için Burayı (@misspoine1) tıklayınız.

37 yorum:

  1. Blogunuzu severek takip ediyorum, ben de bloguma bekliyorum :)
    hasibecengiz.blogspot.com.tr
    Ayrıca blogumda bir çekiliş var, herkes davetli!

    YanıtlaSil
  2. Fark gayet belirgin. Eşin için sevindim. Diğer ürünleri bilemem ama tek yorumum şampuan için olacak. Bırakınca ürünün etkisi maalesef kullanıldığı zaman gibi olmuyor. O nedenle içeriği temiz farklı ürünler tavsiye ederim. Sarımsaklı şampuan, çay ağacı yağı da bu konuda çok yardımcı oluyor. Dermaroller uygulamaları bence çok başarılı. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler yorumun için. Sarımsaklı şampuanlar da denedi. Hepsini hatırlamadığımız için yazamadığımız temiz doğal içerikli çok ürün var. Ancak şuan sadece Bioxcinden ciddi anlamda etki aldık hatta 3. Şişeye geçti sanırım. Ürün satıştan kalkmaz etkisi bozulmazsa zaten bu ürünle devam edecek. Çay ağacı yağını denemedi sanırım. Bir de onu araştıralım bakalım tavsiyen için çok çok teşekkürler :*

      Sil
  3. Sonuç gerçekten çok başarılıymış

    YanıtlaSil
  4. Minoxil için bir sorum olacak. Kullandiktan bir süre sonra asiri bir dökülme yapip sonra yeniden saç cikiyormus. Esiniz böyle bir dökülme atagi yasadi mi? Baslamayi ertelememin tek nedeni bu atak döneminden korkmam çünkü saçim zaten çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, dökülme şöyle oldu yumak yumak aaa saçım kel olduuu dökülmesi değil. Dermarollerı kullanım sırasında eline saç geliyordu. Hatta ben o nedenle ilk zamanlar sonucun olumsuz olacağını düşünmüştüm aksine yerine çıkan yeni saçlar daha kalın çıkmaya başladı. Yani o süreçte korkulacak bir şey yok. Kullanımdan bir süre sonra da hiç bir şey olmadı. Sıradan herkesin dökeceği kadar saçı dökülüyor. Minoxili mutlaka dermaroller ile kullanmanızı öneririm.

      Sil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş.Eşim için deneyelim bizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım inşallah sizin in de faydalı olur sonuçları bizle paylaşırsan sevinirim :)

      Sil
  6. Bir arkadasim daha tavsiye etti sanirim deneyegim.tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok muhteşem ve görünür şekilde bir fark var.

    ÇOK FAYDALI BİR YAZI OLMUŞ TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel sonuç almış benimde dokuluo bende dermorel siparişi verdim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba;
    Kaç igneli dermaroller kullandiniz acaba? 200 ideal diyenler var 540 ideal diyenler var kafa karistirici.

    YanıtlaSil
  10. Saç diplerimde kaşıntı ve pullanma var uzun zamandır. Birçok şey denedim artık kızarıklıklar oluyordu saç diplerimde ara ara sivilcelenme oluyordu. Cildiye doktoru bir arkadaşım var bana doğal keratin önerdi saç çıkarıcı titanyum seti aldım kullanmaya başladım saç diplerim de bir sıkıntı kalmadı çok rahatım artık. Hafif dökülme kaşıntı falan hepsi geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşıntı ve pullanmanın nedeni genelde dermatit aslında. Muhtemelen saçlarınıza nem veren bir üründür. Sevindim adınıza

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim. Eşiniz bahsettiğiniz şekilde saç bakımına devam ediyor mu, son durumu nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef devam etmiyor üşendiğinden yoksa çok güzel gidiyordu. Eskisi gibi dökülme yeniden başladı bu uygulamayı bırakınca ama asla dökülme hızını artırmadı

      Sil
  13. hergun yapıyor muyduunnuz pekı

    YanıtlaSil
  14. uygulamayı nasıl yaptınız. 15 günde bir mi veya 2 günde bir kere mi .paylaşısanız sevinirim

    YanıtlaSil
  15. Dimetilpolisiloksan (köpük kesici) ismim'li bu madde'yi araştıran yada deneyen veya bu konu'da bilgisi olan varmı acaba ? Bununla ilgili birçok haber, makale yayınlandı fakat bilen kimse yok.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar, sac dokulmeasi hakkinda verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim. Yukaridaki fotograflar gercekten umut verici. Sormak istedigim bazi sorular var. Yanitlarsaniz sevinirim.Yukaridaki fotograflar arasinda kac ay lik bir sure var? Ilk fotografla son fotograf arasi. Bir de esiniz sacini her gun yikiyor muydu?

    YanıtlaSil
  18. Merhaba, kullandığınız dermaroll markası nedir

    YanıtlaSil
  19. Kullandiginiz dermamoller kac mm ve 540 olanimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek vermişim tek tek ayrıntıyla yazmışım neden okumuyorsunuz? Okumazsanız uygulamayı nasıl yapacaksınız yapamayacağınız uygulamaya kaç mm dermoreller aldığınızın ne önemi var

      Sil
  20. Merhaba, ben 20 yaşındayım ve saclarim 1.5 senedir dokulme var yanlar asiri acildi okumadigim makale kalmadi minoksilde insani bi sure sonra bıktırıcak yani ben kullansam bi sure sonra bikardim saclarim yine dokulucek genetik dokulme dedi doktor bana prp yaptirmistim ise yaramisti ama suan yaptiramiyorum bu virus olaylari yuzunden acaba bu dermoroller ı alsam dokulmemi yavaslatirmi ? Bu arada sonuclar mukemmel umarım duzenli kullanmaya tekrar baslar esiniz okudugunuz icin tesekkurler. ( bu arada erkegim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim düzenli kullanmadığı için dökülme tekrar başladı. Minoxil olmadan işe yaramıyor. Piyasada sahte minoxil var dikkat edin eczaneden alın. Uygulamanın detayları yazıyor zaten bu şekilde her gün uygulama yapmalısınız. Kendinize bakım rutini oluşturun. Ben eşime söyledim beni dinlemedi şuan çok pişman çünkü bu uygulama gerçekten işe yaramıştı

      Sil
  21. Minoxil yan etki yaptı mı eşinizde ve saçları eski halinden daha fazla mı döküldü

    YanıtlaSil
  22. Minoxil kullanımı bırakıldıktan sonra saclar tekrar dökülüyor minoxil prespektüsünde de öyle yazıyor malesef kalıcı olmuyor suan sadece dermaroler uyguluyorm tüylenme var ama saç kalınlasmiyor sanırım bir çözümü yok

    YanıtlaSil
  23. Dermarollerın klavuzunda haftada bir uugulayınız yazıyor. Siz sabah akşam gibi bayağı sık uygulamışsınız. Acaba hangisi doğru?

    YanıtlaSil
  24. benim de kafama bu takıldı haftada bir yaziyor dermaroller. gunde iki defa zarar verir diye korkuyorum

    YanıtlaSil
  25. Her gün kullanmışınız.deriye kanatmak gerekiyormu.baskı ne kadar uygulanmalı. Bir de minoxil yerine zeytinyağı ve badem yağı kullansak nasıl olur.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)