13 Temmuz 2014 Pazar

Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu / Karşılaştırmalı Bioderma-Loreal

Herkese Merhabalar, 
Bugün sizlere hiç memnun kalmadığım bir ürünü tanıtacağım.
Öncelikle söylemeliyim ki; çok fazla yazı okudum. O kadar çok memnun kalan kişi var ki, bir o kadar da memnuniyetsiz ve bu memnun olmayanların çoğu ciltte hassasiyet yaratmasından şikayetçi.

 Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu



Ürün 400 ml ve indirimli zamanlarda 8-12 TL aralığında bulabilirsiniz. Buraya kadar her şey harika.

Daha önce Bioderma'yı çok övdükleri için hayal kırıklığı yaşamış ve Loreal'den çok bir şey beklememiştim. Ancak bu kez o kadar çok beğenen oldu ki, Garnier'dan çok umutluydum. 
Halbuki, Bioderma ve Loreal'in yanından geçmeyen bir ürün.

-Gözümdeki kızarıklık bu ürünü kullanır kullanmaz oluştu ve yanma da 1 saat belki daha fazla sürdü. Loreal'i ilk denediğimde 1 kereliğine yanma olmuştu ancak kızarıklık olmamıştı. Bioderma'da böyle bir sorun yaşamadım.

 
(Akşam fotoğraflandığı için görüntü kötü ve belirsiz olsa da emin olun kıpkırmızı kan oturmuştu gözüme)


-Cildimde inanılmaz bir gerilmeye yol açıyor. Krem de sürsem fayda etmiyor. Bioderma'da daha az gerilme oluyordu. Loreal'de kesinlikle gerilme hissetmedim.
-Makyajımı temizlerken sanki kuru bir pamuğu yüzüme sürtüyormuşum gibi cildim tahriş oluyor ve uzun süren yanma hissine sebep oluyor. Bioderma'yı bir pamuğa dökün sonra da bu ürünü. Bioderma'nın nasıl yumuşak bir his yarattığını hissedeceksiniz. Loreal'de de bu yumuşak his yok ancak Garnier'deki bu kötü etkiyi yaratmadı.
-Göz makyajımı bırakın çıkarmayı dakikalarca bekletip hafifçe ovalamama rağmen pamuğa gelen rimel kalıntısı sinirden güldürüyor beni. Neyse ki, her ihtimale karşı seyahat şişeme Bioderma ayırmıştım. Bu konuda Bioderma ve Loreal birbirine çok yakın. Hatta Loreal'i bi tık daha çok sevmiş olabilirim.
-Garnier'ı kullandığım sıralarda kirpiklerim dökülsede belki kullandığım rimelden kaynaklıdır emin değilim. Ancak bu sıralar göz makyajım için Bebak Acı Badem sütünü kullanıyorum ve dökülme sorunum yok.
-Tek iyi yanı; istemeyerek olsa da cilt makyajımı temizlemede kullandığım Garnier, siyah noktalarımı küçültmüş olabilir. 

Kimlere tavsiye ederim
Hassas ciltler almadan durup bir düşünsün derim :/ Yağlı ciltlere iyi gelebilir. Göz makyaj temizliği konusunda pek performans beklemeyin. 
Bir daha almam. İndirimde rastlarsam Bioderma ve Loreal'i kesinlikle alırım.

Okuduğunuz için teşekkürler, sevgiyle kalın :)

22 yorum:

  1. Ben Bioderma ve Garnier kullandım. Cildim hassas değildir ve yağlı, ikisinden de memnun kaldım, hatta bence aralarındaki fark çok az. Ama senin cildin hassas ve kuruysa belki de misel su kullanmamalısın. Kullanabilsem süt veya hatta temizleme yağı kullanırdım. Onların performansı çok daha iyi ama cildimi daha fazla yağlandırır diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yanlış anlama ama kesinlikle aynı ürün değiller. Cildin yağlı ise bunu fark etmen güç olabilir. Sonucta ince bile olsa cildinde seni koruyan bir tabaka oluyor. Ben misel kullanmaya devam edeceğim çünkü Loreal ve Bioderma'daki tek sıkıntım makyajımı temizleme de sütlere oranla zorlanmak o kadar. Bence sütü sadece gözlerinde kullanmalısın o zaman yağlanma olmaz. Ben Bebak kullanıyorum gözlerim için son zamanlarda. Kirpiklerim dökülmüyor da. Üzerinden Garnier ile geçiyorum ve sonra cildimi duruluyorum.
      Süt biraz kalite açısından riskli. Avon'un sütünü önermiyorum mesela.

      Sil
    2. Misel suların en önemli özelliği yağ oranın ve yağlı his bırakmasının az olması olduğundan öyle demiştim. Benim cildimde Bioderma'nın da Garnier'in de etkisi aynı :) (Bioderma'yı tonik yerine kullanmıyorum) Sanırım şanslıyım. Gözlerim de çok yağlı o yüzden sütü gözlerim için de kullanamıyorum. Bebak mendilleri cildimi yaktığından beri Bebak ürünlerine uzağım. Gerçekten herkesin cildi çok farklı, ne kadar yorum okurnursa okunsun denemeden bilmek imkansız.

      Sil
    3. Mendiller benim de cildimi yakıyor. Hatta bu nedenle makyaj temizleme mendili kullanmıyorum. İçine her ne ekliyorlarsa artık :/ Bence sivilce vs sorunu olmayan yağlı ciltler çok şanslı. Hem ciltleri daha taze alıyor hem de ürünlere dha az tepki veriyorlar. Benim ürünlerin eksiklerini daha iyi fark etme sebebim cildimin çok kuru olması.Dediğin gibi misellerin etkisi yağı arındırması ancak Garnierin bende yarattığı gerilme kurutma hissi çok çok farklı. Gerçekten normal değil. Yüzümü bir yere sürtmüşüm gibi yanıyor ve nemlendirici fayda etmiyor. Bende sadece T bölgemi falan temizliyorum artık. Sanırım bu konuda güçlü bir etkisi olduğu için olabilir. Cildimiz çok farklı benim göz kapaklarım ve göz altlarım çok kurudur :))

      Sil
  2. kötü bir tecrübe olmuş üzüldüm :( ben bioderma'nın sebiumunu kullanıyorum cildim yağlı olduğu için..inan dünyada hiçbir temizleyiciye değişmem...derinlemesine temizlediğini hissediyorum resmen-ki; cildime tonik uyguladığımda pamuğa hiç makyaj kalıntısı gelmemesi bunun en iyi göstergesi ;) ozaman bioderma veya loreal'e devam diyceksin barbicim yapçek bişiii yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bitanem kötü oldu. Şöyle doğru düzgün bir temizleyici çıkaramadılar :/ Özellikle kuru ve hassas ciltler için :/

      Sil
  3. bunu okumam iyi oldu tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Cildim yağlı olduğu içinde bende herhangi bir problemle karşılaşmadım. Memnun kaldım. Göz yanmasına birşey diyemeyeceğim çünkü gözlerimi başka bir ürünle temizliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım senin adına çok sevindim :) Yorumlara da bakılırsa yazımda tahmin ettiğim gibi yağlı ciltlilerin tercih edeceği bir ürün diyebiliriz öyleyse :)

      Sil
  5. Bende yanma gibi bir problem olmadıda sanki Bioderma kadar iyi ve hızlı temizleyemiyor gibi geldi göz makyajımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de canım çok hızlı temizlemiyor :/ Zaten göz çevrem kuru daha fazla yıpratmak yerine başka bir temizleyici kullanmak zorunda kaldım göz için :/ Sütün kabasını almak için bir kereliğine üzerinden geçiveriyorum o kadarcık

      Sil
  6. Objektif yorum için teşekkür ederim bende :) Blogumdaki tasarım çekilişine beklerim Poine :)
    http://kozmetikcantasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Ben loreal i göz makyajımda garnieri ise yüz makyajımda kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi canım Loreal'in temizlemesini ben de beğeniyorum :)

      Sil
  8. Benim cildimde de dedigin sorunlara yok acmadi ama heralde bu yagli olmasindan kaynakli. Gerginlik hissini belki 1-2 dkligina verse de tekrar yaglandigi icin sorun olmuyor. Goz makyajinda zaten temizleme sularini yetersiz buluyorum baska urun kullaniyorum. Senin icin kotu bi deneyim olmus uzuldum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede canım az önce yakın bi arkadasımla konustum ona da almıştık. O da memnunum dedi ve cildi yağlı. Demek ki kuru ve hassas ciltte sorun yaratıyor. Bu kadar kurutmaya keşike kalıcılık sağlayabilseymiş :/

      Sil
  9. Tatlım, geçmiş olsun. Gözlerde baya belli. Bence, senin cildin hassas ve sana hiç iyi gelmedi. Dikkat etmelisin! Loreal'den bende memnun kaldım, fakat göz makyajımı pek iyi temizlemiyor; yani bu konuda başarısız.Garnier henüz denemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.. Loreal göz makyajımı temizlemede bu üründen daha basarılı ama bu aralar Bebak kullanıyorum. Süt olmasına rağmen göz içine kaçmıyor şaşırtıcı şekilde memnun kaldım :)

      Sil
  10. ben biodermayı loreali ve cyrenin ürünlerini kullandım. benim cildim karma hasssas sivlceye meyilli aynı zamanda belli bölgeler inanılmaz kuru. velhasılı kelam en beğendiğim cyrene oldu kesinlikle tavsiye ederim ayrıca bu markanın en güzel yanı kuru ve yağlı ciltler için 2 farklı ürünü olması. hassasiyetim nedeniyle çok fazla ürün deneyip çöpe atmışlığım vardır. ama cyrene gerçekten çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı canım benim de öyle cildim. Cyrene duydum ama hiç görmedim eczanede mi satılıyor acaba. Elimdeki ürünler bitsin denicem mutlaka çok teşekkür ederim tavsiyen için :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)