23 Temmuz 2014 Çarşamba

.

Neye sinir oluyorum biliyor musunuz çok bildiğini sanan ama bilmeyenlere. 
Suscam diyorum konuşmicam ama yok.
Konuşuyorum sonra cahile laf anlatılmaz ki diye bin pişman oluyorum.
Bugün ilk kez sosyal ağlarda delicesine sinirlenip hakaretler ve küfürler savurdum.
Bilmeyenler bilsin diye söylüyorum.
-Gıda sektöründe de giyim sektöründe de satılmayan mal varsa ve siz firmaya ait bir şubeye bağlı ya da o şubenin bayiliğini almış ya da gıda sektöründe küçük bir işletme iseniz, geri iade etme hakkınız vardır. Bu hakkı bilmiyorsanız bilmiş oldunuz.
-Bir cola fabrikası ile ülke ekonomimiz zarar görecek diyen varsa "Türkiye'yi küçümsediğin için ayrıca alkışı hak etti"  Kendinizi çok bilen sanmayın, bu işler öyle kolay değil.
-E işçiler ne olacak diyenlere:  Ünlü bir Türk porselen markası fabrikasını Çin'e taşıyıp tüm işçilerini çıkardığı zaman kimse ses çıkarmadı. Tazminatlarını alıp iş bulmaları istendi.
-Coca Cola fabrikasında işçi çalışmıyor. Denetim uzmanları ve mühendisler ve ticari alım satım için şöförler çalışıyor. 
- Hahahaha Siz kola almadınız diye fabrikayı mı kapatceekler diye söyleyenler: Koskoca giyim mağazası bile iş yapamadığı ilçede kepenk indiriyor. Vay benim param var amann zarar edim açık kalsın diyemiyor.
-Coca colanın umrunda değilmişiz. Koskoca cola fabrikasıymış. Eyi dinleyin o zaman: Coca Cola ödlekliğinden İsraile bağlı bir kuruluş olmadığına dair yazı yayınladı. Ha bide bizim sayemizde Filistinde de Türkiye'de de ekmek kazananlar var dedi. Kapalı tehtit. Ve ne yazık ki bu tehtiti onaylayan ezik bir halk. Tebrikler! Ha jetlerin üzerindeki coca cola yazısını es geçmemek lazım.
- İsrail mallarını zorunlu olmadığımız sürece kullanmayalım demek bir dayatma değil öneridir. Bu bilinç sayesinde bir çok Türk malını tanımış olan insanlar var. 
-E İsrail mallarını bir şekilde sokcak zaten. E o sokcak diye göz göre göre hala kullanmak demek ben İsrail mallarını seviyorum kılıf uyduruyorum demek. Arkadaşlar boykot değil bu bilinçlenmek. İsteyen içer istemeyen içmez kullanmaz bu bir öneri zaten. Niye oturup ısrarla yediğimiz içtiğimiz herseyin İsrail malı olduğunu söylemeye çalışıosunuz ki.
- Ayrıca giriş çıkış yasaklansın demek; hükümetten gelmeyecek bir adımı beklemek demek. Hükümet kim ki sen yap ya sen adım at. Git de almayın lan gümrükten geçirmeyin lan malı demek değil. Kimse yapamaz bunu. Evine alma kardeşim alma evine hükümetten bekleyeceğine sen adım at. 

Ben burda siyasetçilik yapmıyorum. Gazzecilik yapmıyorum. Benim burda bir yazım var Türkmenleri ve Uygurları ele aldığım. Onu okurken sümüğünü karıştırıp es geçenler sırf müslümanlar öldürülüyor diye Türkmenlere işkence ediliyor dediler. Ama yanına "Gazzedekiler müslüman diye ses çıkardınız" diye eklediler. Eklemeseydin de senle aynı fikirde olsaydık keşke arkadasım. Bu kadar veryansın yapcağımıza aynı fikirde olsaydık keşke yıllar sonra.

-Sokağa çıkan geziciler niye susuyor ki. Diye atlayan kendini imandan sanan sahtekarlarda var. Gülüm gülümmmm bu bizim savaşımız değil, biz kimseye işkence etmedik. Kime göstericilik etsinler. Bunun için hoop İsrail topraklarına girmemiz gerekir.

- Biz zulmün karşısındayız. Kime yapılırsa yapılsın. Ne için olursa olsun. Oh olsun diyip kulak kapatmak... Küçücük bir sabinin Filistinli  minicik bir çocuğa sopayla vurdurup hakaret etmesinin neresini hangi vicdan kaldırabilir. Ufacık annesi babası yanında değil koluyla orasını burasını koruyan ufacık bir çocuğu döven bir İsrailli küçücük çocuk... Kusura bakmayın arkadaşlar ben yediğime içtiğime kullandığıma elbet dikkat edeceğim... Kimse bana ülkenin ekonomisi demesin. Kimse yediğine içtiğine kılıf uydurmasın.

Ben müslümanları öldüren müslümanlarında karşısındayım. Bebekleri kendini savunamayan güçsüz insanları, devletleri, ırkları ezenlerin de.
Bir zahmet insanlığınız vicdanınız sesiniz olsun artık. 
Gülceksiniz eğlenceksiniz bayramımızı da yapacağız. Evet hayat devam da ediyor. Yas tutun da demiyoruz. Nasılsa kimse arkasında değil diye Filistin İsrail ile zoraki bir komisyona girip gelecek ramazan ayına dek barış yapacaktır. 

Hepinize hayırlı kandiller dilerim. Allah dualarınızı kabul etsin.

35 yorum:

  1. Okurken tüylerim ürperdi.. Ağzına sağlık tatlım!!! Tabi anlayana bu sözler ama neyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım beni anladığın için yürekten teşekkür ederim... Ne yazık ki anlamak istemeyenler asla anlamayacaklar

      Sil
  2. tatlım çok doğru konuşmuşsun sonuna kadar sana katılıyorum ama insanların bazıları at gözlüğünü hala çıkaramadı.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım.. Şu olayı bile siyasetlere dinlere dökenler var.. Cahilce konuşanlar, tek bir yönden bakanlar, başka zumleri baska bir zulme olan baskıyı kapatmak için kullanma insafsızlığına gidenler.. Aklım almıyor artık...

      Sil
  3. AMA NE ???? bireysel tepki konulmazsa bu çığ nasıl büyüyecek..sen alma ben alma...devlet neden soksun ozaman israil malını türkiyeye..sonuna kadar destekliyorum...yıllarca ben tek başıma lc vakikiyi protesto ettim..ALMADIM ARKADAŞ!!! alay edildim isimler takıldı..anarşist oldum ama noldu...coca-cola hesabı leyla zana çıktı açıklama yaptı benim değil vaikiki diye..ay Allah aşkına türkiyede bir siyasetinin çıkıpta kendisiyle alakalı olmayan konuda zahmet edip açıklama yaptığı nerde görülmüş...siz kimi kandırıyorsunuz ?? demem o ki; bilinçlenip günün birinde bu senaryoların bizim ülkemiz üzerine de uyarlanacağını unutmamamız lazım..ki malesef ufukta bu son görünüyor...çocukluğumuzda öğrendiğimiz ilk atasözüdür belki''sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma''' işte şimdi tam bu noktadayız...protesto zamanı !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LWC konusunda yalnız değilsin yıllardır alışveriş yapmıyorum. Malatyadaykenyakınımda diye çok zor durumda kalıp bi kaç eşya almak zorunda kalmıştım oraları bilmediğimden. Ama şimdi bizim milletimiz aldı göklere çıkardı. 10 TL'ye sattıkları eşyaları 50 TL ye satıyorlarmış fiyatlarını arkadasım söyleyince şok olmuştum... Düşüncelerime ses oldun her kelimelene katılıyorum canım yorumun için çok teşekkür ederim

      Sil
    2. sonuna kadar destekliyorum ve destek bekliyorum !!

      Sil
    3. En yakın arkadaşımın babası LCW'nin sahibinin sağ kolu.LCW'nin sahibi Mustafa KÜÇÜK isimli biri.Ayrıca bizzat kendisini görüp konuşmasını dinleme tanıma fırsatım da olmuştur.Selçuk Üniversitesi mezunu olduğu için bölümümüzün etkinliğine gelmişti.Tabii holdingin başka ortakları da var ama hissenin çoğu onda.Diğer ortakların da isim olarak bakılınca Leyla ZANA ile bir ilgisi görülmüyor.Arkadaşımın babası da işi dolayısıyla holdingde ya da dışarda sürekli Mustafa Küçük'ün yakın çevresinde bulunduğu için ondan da yazdıklarınız doğrultusunda hiçbir şey dinlemedim.Bir de LCW Mustafa Küçük'ün isteği doğrultusunda diğer Türk tekstil firmalarının markalarının gelişmesi için çok destek olmakta, tamamen yerli üretimin gelişmesi ekonominin canlanması için.Bir sürü öğrenciye de burs veren geçim derdi olan insanlara sürekli yardım eden bir insan.Bu yazdıklarınızı nereden duydunuz bilmiyorum ama bir hata var bence.:) Eskiden firma Fransızlara onlardan hisseleri satın almış kendisi.Bazı şeyleri gerçekten araştırmak gerek tepki göstermek için ortada iyi yapılan bir şey varsa etraftaki insanları da doldurup o güzel şeyi baltalamamak lazım.:)

      Sil
    4. Hıı bir de İsrail mallarını boykot etmek iyi bir alternatif çözüm olabilir ama benim düşünceme göre en iyi çözüm aydınlanmadır.Şöyle bir bakarsanız İsrail'e ne kadar aydın olduklarını görürüz.Ne kadar çok bilim adamı çıkarttıklarını da görürüz.O kadar az nüfusla, o azınlıkla dünya ekonomisini nasıl parmaklarında oynattıklarını da görürüz.Bizim en büyük eksiğimiz bilgi, eğitim, kendimizi geliştirmemek;
      insanların sahip oldukları işleri hakkıyla yapmamaları; hala kadınlarla uğraşan ve kadınların toplumdaki varlığını bir türlü sindirmeyen zihniyetin çoğunlukta olması.Mesela Yahudiler kadınlara ne kadar çok değer veriyor.O kadar çok şey var ki bana göre tüketimden önce yapılması gereken.Ama tabi benim bu dediklerim uzun vadede olabilecek şeyler böyle bir topluma kısa vadede bu tarz değerleri aşılayamazsınız yerleştiremezsiniz.Boykot kısa vadede bir çözüm getirebilir.:) Ama tamamıyla gerçek bir tepki gösterebilmek benim o yazdığım şeylerin desteğiyle (ki zaten onlar olursa güç de kendiliğinden gelir her alanda -bilim, ekonomi, sosyal hayat, dış siyaset, savunma vs- ) büyük bir güç yaratarak mümkündür benim düşünceme göre.:)

      Sil
    5. Aynen canım katılıyorum uzun vaadede gerçelşecek şeyler ben de bu adımlardan bahsediyorum. Bir adım atalım sadece İsrail olayı için değil. Bizim ülkemiz ourmuş ellerini bağlamış hala hükümetten bir adım bekliyor herşey içi bu böyle. LWC konusunda haklısındır birşey diyemicem. Bizleri aydınlattığın için teşekkür ederimm

      Sil
  4. Eline diline kuvvet canım, çok haklısın, keşke hepimiz yapabilsek. Milletimiz bir bütün olsa da almayı reddetseler. Onların fabrikası kapandı diye milletimiz aç mı kalacak? Çalışmak isteyene iş mi yok ? Çalışmaya gerçekten ihtiyacı olan iş seçmez çöpçülük de yapar, temizlikçilik de. Ve emeğiyle parasını kazanır. Bir kişiyle ne olacak yada bir şişeyle ne olacak diye bir durum söz konusu değil. Her aile bir şişe almasa bu ülke bütününde çok büyük rakamlara tekabül edecek. Kola çok faydalı da o yüzden mi vazgeçemiyoruz biz yahu?? Kendimizi kandırmayalım. Çoğumuz gösteriş yapacağız diye o markaların ürünlerini alıyoruz, yiyoruz, içiyoruz, giyiyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım.. Yararlı olsa neyse. Kolayı bağımlılık haline getiren bir halk zaten kimseye fayda sağlamaz.. İradesizlik kötü bir şey bataklığa sürükler dünyayı. Bir A ihtiyaç ürünü olur gerçekten onun yerini tutan başka bir şey olmaz senin için almak zorunda kalırsın anlarım, herseyi alıpta bide almayanlara bulaşanları anlamıyorum işte. Alıyorlarsa alsınlar ama müdahale etmesinler artık kulp bulmasınlar. Çok kızıyorum çok :/

      Sil
  5. Dediklerine katılıyorum canım,maalesef bunları anlamayan çok insan var. İsrail malı olan markaları da araştırdım artık alışverişimi ona göre yapacağım..
    İsrail bizden ne alıyor ki biz hep onların mallarını yiyip, içip, giyiyoruz! Onlar kendine yediremez çünkü bunu.
    Türk malı diye bir şey kalmadı yahu varsa da bilinmiyor zaten.Dış ülkelerden alım yapacağımıza biraz üretim yapsa şu Türkiye, ne de güzel olur ama yookk alışmışız tüketmeye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aslında üretim var olmaz mı :) Benim babam zücaciye üzerine annem iç giyim üzerine iş yeri sahibi ticaretle uğraşıyorlar. Babam diyor ki iş yok. Nasıl yok yaa Madame Coco bernardo English home dopdoluu nasıl yok çünkü babam TÜRK malı satıyor. Annem iş yok diyor neden anne Koton bile sütyen satıyor dimi uyduruk kıytırık ama senin sattığın ömürlük çamaşırlara bakan yok. Doğru yaaa Marks & Spencer'ın donları almak zorundalar zaten hava atcaklar ya.
      Var aslında ama 4 bir yanımızı Türk malını önemsemeyenler çevirmiş. Çeyizini Madame Cocodan alanlara gülüyorum. Dandirik dundirik pikeler ya bir ÖZDİLEK pikeleri ile bir olur mu vesselam :)
      Ben çok dikkatliyim bu konuda. Türk markası diye Farmasiye sardım zorla kendimi üye ettirdim adamlara nerdeyse hani beğenirim de param Türkiye'de döner dolaşır yine bizim cebimize girer diye.
      Herkes böyle değil ama ucu bir gün eminim en zengine bile dokuncak bu gidiş hattın :)

      Sil
  6. aynen katılıyorum canım

    YanıtlaSil
  7. Dediklerine harfi harfine katılıyorum.Bence de yerli malı tüketmeye dikkat etmeliyiz.Neyse ki kozmetik sektöründe çok iyi yerli markalar var.Pastel,Alix Avien,Golden Rose,Flormar,Gabrini,Cathrine Arley ve Farmasi gibi...Gerçi Flormar'ın yarısı Fransız artık ama olsun :) Çeyiz için de Madame Coco felan neymiş Karaca'dan şaşmayın =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum canım Flormar zaten değer görüyordu bence ortak olmaya ihtiyacı yoktu. Fiyatları yükseltmesi kafi bizim millete böylesi yarıyor :)

      Sil
  8. Çünkü bizim ülkemizde malın kıymeti yok. Türk Markası ucuz satıyorsa adidir, kim bilir içinde ne vardır. Ama eş değer ürünü X ünlü markasından pahalıya almak varken ya da indirim bulup Türk Markası ile aynı fiyata almak varken, neden alsın ki? Çünkü bizim insanlarımız MARKACI. Kendi kuzenlerimden biliyorum. Çocuğa aa tişortun ayakkabın yeni mi diyorsun,, yeni demeden o MARK & SPENSERDAN diye cevap verebiliyor. İşin bir bu yanı var bir de diğer yanı var. Hem doğru dürüst üretmiyoruz hem de ürettirmiyoruz !!! Türk markası olup ermeniye, sonra bazıları gibi hacıya hocaya giden para çok ki! Mesela ben gidip BİM'den LCW'den alışveiriş yapmam. Bulamadım mecbur mu kaldı belki 2-3 ürün alırım. Tanşas pahalı derler ama BİM'de çalışır 2 personel, Tanşas'ta vardır 20-25 personel. Söylenecek çok şey var... Ama bir yerden başlamak lazım. Bu boykotla ilgili zaman zaman farklı şeyler okudum. Bazıları çok komik bazıları çok doğruydu. Mesela elinde iphone dan ona buna uzanan şeyleri düşürmeyen insanlar kalkıp bana ayyy COLA içmeyelim diyorsa ben bunda pek samimiyet görmüyorum. Hani bir söz var 'BİR LAFA BAKARIM BİR DE LAFI SÖYLEYENE BAKARIM' dye. Söyledikleri ile yaptıkları hiç eşleşmeyen insanlar var. O nedenle bu muhabbetler çok komiğe gidiyor. Yediğimiz domatesin tohumunu bile adamlardan alıp, kend çiftçimize değer vermeyen ülke olmuşken... Kafamda deli sorular?????? Bu muhabbet uzar :)

    Kısacası hangi dil, renk, ırk, cinsiyete sahip olursa olsun, minicik cocuklar , suçsuz insanlar ölmemeli. Bugün Filistin'e yapılanların benzerleri yakın tarihimizde de var. Hep aynı oyunlar, başroller değişmiyor. Yarın bize olması içinde son 10 yılda büyük alt yapı çalışması yapıldığı gayet gözler önünde.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sonuna kadar hak veriyorum. Benim de bu tarz arkadaslarım oldu ama ben ti'ye aldığım için bana karsı marka havasına giremezler. Yalnız şöyle bir durum var. Bir insan telefon almış önceden şunu almış bunu almış ama o insan boykot etmesin dememek lazım. Eğer hem boykot edip hem de dikkatsızce önemsemeden halen bu ürünleri alıyorsa orda sorun var demektir. Bir video izlemiştim adam diyor ki demeyin ama senin araban şu marka ama senin tlfnun su marka vs. diye adam şöpe mi atsın kırsın parçalasın mı, eğer baskı haline getirirseniz evine yine o malları almaya devam eder hoşgörü ile davranarak açıklayın neden alınmayacağını diyor. Benim kız kardeşim hiiç ilgilenmez böyle seylerle tartışmalara bile girmez. İçten içe üzülür bu kadar. Annem demiş ki bak kızım dove kullanma İsrail malıymış onun yerine baska bişe alalım bitince. O da benim saçıma iyi geliyor banane demiş kapatmış kapıyı. Ben gittim konuştum gerçeklerden bahsettim. Eğer buna benzer başka şampuan ya da başka bir şey bulamazsan bundan yine alırız ablacım dedim. Tamam abla o zaman dedi. O da bana gelip bak sende bunları kullanıosun demedi mesela bitince ya da bozulunca bir daha muadilini bulursam asla almayacağımı biliyor.

      Sil
    2. Demek istediğim aynı aslında kastım boykot boykot diyip ki bundan once defalarca gündeme geldi. Bazı insanların aynı şeye devam etmesi. Bazıları hep kışkırtan tarafı oynuyor biliyorsun. Aynı şekilde birşey iyiyse ve ben daha iyisini bulamıyorsam, gider onu alırım. Mesela alıryorum çamaşırcıdan 15-20-25 TL sütyen. 2-3 ay sonra gidiyor. Çok denedim olmuyor. Mesela gidiyorum La Senza'dan alıyorum sen de 2 ben diyim 3 sene kullanıyorum. Yok teli çıktı yok süngeri eridi zırt pırt yok... Sonuçta teknolojik bir aletin değil de kişisel bakım ürününün alerjeni var o su busu var. İnsan yapamıyorsa mecbur almalı. Kardeşinle konuşarak en güzelini yapmışsın =)

      İnsanları daha çok yerli malına yönelterek, üretimi ve çeşitliliği aynı zamanda da kaliteyi arttırmak lazım. Böylece diğerlerine yönelim daha da azalacak.

      Sevgiler=)

      Sil
    3. Yok tatlım ben seni çok iyi anladım. Benim söylediğim şekilde davrananlara hitaben söyledim yoksa bütün söylediklerine harfiyen katılıyorum. Aslında kaliteli olan Türk malları yabancılarla eş değer fiyatlara sahip genel de. Onu alcağıma bu yabancı markayı alırım kafasında olanlar da çok. Reflection Türk markası ve dünyanın en sağlam ve en iyi sütyenleri bu markadan çıkıyor. Onlarda zaten 70 TL'den başlıyor. İnci var Suwen de sanırım Türk markası. La Senza kanada markası harika ürünleri var ama bir Fuşya markası da onun gibi cicili bicili renkli ürünler satıyor. Fiyatları da La Senza ile neredeyse eş değer ve çokta kaliteli. Tavsiye ederim canım bulursan bu bahsettiğim markaları denemeni öneririm :) İndirimlerine denk gelirsen tadından yenmez :)

      Sil
    4. Aynen o yüzden aynen senin gibi pek onemsemiyorum. Reflectionı ilk kez duydum. İnci falandan hiç memnun kalmadım. Uzun zamandır almıyorum bilmem alitede değişen var mı.. Birde onlarda bana uygun kalıbı bulmakta zor oluyordu. Bunda mesela x bedenin abcd si var. Muhakakk biri güzel oluyor. Biraz pahalı ama genelde 2 al 1 öde 39.90 TL gibi kampanyalar yapınca kaçırmıyorum. Unutmazsam bu Reflection'a bakacağım indirime denk gelirsem denebilir yoksa gidip 70 TL vermem :))))

      Sil
    5. Dove Unilever'in markalarından biri, Omo, Becel, Algida, Rexona, Vaseline, Lipton, Cif, Domestos, Knorr ve daha bir sürü marka da Unilever'in. Unilever 1800'lerde İngiltere'de kurulmuş ama şu an merkezi nerde pay sahibi kimler bilmiyorum. Keşke tam olarak bilinse. Boykotu destekliyorum ama bana her şey çok kulaktan dolma ve duygusal geliyor. İsrail malıymış diye alınmayan bir ürün yerine yine başka bir İsrail malı alınabiliyor. Etkili olması için ciddi ve örgütlü yapılması lazım.

      Sil
    6. @yabanmersini Canım İnci zaten sana pek uygun görünmüyor fotolardan gördüğüm kadarı ile seni. İşte kalıbı iyi bilen satış elemanı lazım annemin en sinir olduğu şey. Göğüs şekline göre ve doğru bedene göre memnuniyet sağlanır diyor her zaman. Ay canım ben indirimde aldım Reflectionları annemden :)) Bu kadar mı güzel olur yaaa. Öyle cicili bicili sütyenler değil ama hem daha sağlıklı hem kalıplar nedeni ile mükemmel duruş sağlıyor. İndirimde bulursan kaçırma derim

      Sil
    7. @bebe Canım dove İsrail malı diye geçiyor ama haklı olabilirsin emin değilim. Muhtemelen değişmiştir çünkü çok fazla ortak çok fazla değişim vs var. Sana katılıyorum aynı düşüncedeydim ama amacımı Türk malı tüketmeye kaydırınca iş biraz daha kolayıma geldi. Çünkü Türk malını daha kolay ayırt edip emin olabiliyoruz. Herseyimizi zaten Türk malı kullanmamız mumkun olmayabilir. Hatta 1 tane İsrail malı var ki o ürünü zoraki kullanmam gerek. En azından Türk malını kalkındırsak o bile yanımıza kâr kalır diye düşünüyorum:)

      Sil
    8. Teşekkürler canım :) Mesela Türk malı olsa da Ülker'den alışverişimin minimumdur. Ülker Grubuna gitmesi aynı alt yapıya sebep olacak gibi.

      Sil
  9. Ağzına sağlık! Düşüncelerime tercüman olmuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sizlerle aynı düşüncede olmak beni çok mutlu ediyor

      Sil
  10. Türk malı kullanma konusunda sana katılıyorum... Çok etkilendim yazdıklarından... üzerine uzun uzun düşünmeli araştırmalı okumalı..
    teşekkür ederim kendi adıma
    *bu arada cahilliğimi bağışla ..lc waikiki den çok alışveriş yaparım oğlana kendime eşime... lc nin nerenin olduğunu bilmiyordum bile....çoğu markanın bilmediğim gibi...şükür markacı bir insan değilim zaten... ama bilmek lazım demek ki alsan da almasan da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşımız şimdi o konuda bize bilgi verdi ben de araştırdım %7si Fransızların gerisi Türkler'e aitmiş. Hatta Mehmetçik vakfına bağışta bulunmışlar karalama kampanyası dıyorlar . Sizlerle aynı fikirleri paylaşmak beni çok mutlu etti teşekkür ederim güzel yorumların için :)

      Sil
  11. Aynı düşünceleri paylasiyoruz canım ağzına sağlık.Bir de zehirleme olayı var içinden çıkılmaz.Adamların savaş açmasına gerek bile yok markalarının bir çoğu resmen zehir.İnternette okadar çok yazı okudum ki nasıl yaşıyoruz hayret ediyorum.Toplumu bireyler olarak biz oluşturuyorsak bireysel olarak yaptıklarımızı küçümsememek gerekir diye düşünüyorum.Gördüğüm kadarıyla ülke olarak aydınlanmaya olumsuz bakıyoruz ve eksiğimiz de bu.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım söylediklerine harfiyen katılıyorum. Her yiceğimiz yapay her içtiğimiz kimyasal madde dolu hersey hormonlu. Bu kadar bereketli topraklarda yaşayıp halen dışardan yiyecek tüketmemiz inanılır gibi değil :/

      Sil
  12. Ne güzel bir paylaşım asıl güzeli yorumlar ve paylaşımda pek çok bilgi. Lcd hakkında bir sürü şey var mesela . İyiki yazmışsın yaziyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim :) Dimi mesela kime ait olduğunu daha net öğrenmiş olduk :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)