11 Nisan 2016 Pazartesi

Evlilik Maceram / Nişan Hazırlığım

Herkese Merhabalar,
Buralar eskiden blog kokardı şimdi çok sakin ama ben dönüşümü geçmişlerden gelerek yapmaya karar verdim. Evet ben evlendim. Ama blogumda mezuniyetimden tutun sözüme kadar paylaşımlarımı yapıyordum. Ancak yoğun hayat temposundan dolayı kısa ve uzun vadeli aralar nedeniyle uzak kaldığım bloguma nişan hazırlıklarım ile başlamak istedim.
Bizim tarafta nişanı kız tarafı yapar. Ailede de gelenektir nişan yemekli olur. Bu nedenle otantik bir restoran tercih ettim. Elbisemi de otantik bir renk :P
Davetlilere dağıtmak için çerçeve ve magnet seçtim. İnternetten toptan satış yerlerini buldum ve kargo bana geldikten sonra süslemelerini kendim yaptım. 


 Ve Makasımı da süslerim :)



Konseptime uygun nişan tepsisi bulamadığım için boyamaya uygun tepsi ve objeler satın alıp boyadım ve tepsi üzerine objeleri yerleştirdim. 





Nişan elbiselerinde en sevmediğim renkler yavru ağzı ve pudra gibi renkler. Benlik değil yani başkalarına yakıştırıyorum "bazen" :D


 Çiçeğimi  ve tacımı kendim yaptım; tabii ki teyzemin de yardımlarıyla :) 


Nişandaki saç rengimi soran çok oluyor instagram'da. O dönem dore kumral kullanıyordum. Ana saçınız  siyah ise bu rengi alıyor. 
Makyajımı kendim yaptım. Hayatım boyunca 1 kez bile makyajımı başkasına yaptırmadım zaten.
Benim nişanım tam da hayal ettiğim gibi oldu. Her kızın evlilik hayalleri bu güzel rüyası gerçek olur inşallah  ♥ ♥ 

Kızlar, nişan dediğiniz olayla gelenekler çatıştığı zaman bir daha düzelmeyecek ailevi sıkıntılar başlayabiliyor. Çevremde bu tarz sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımı gördükçe neredeyse evlilikten soğuma aşamasına dahi gelmiştim. Eminim bunu okuyanlar arasında "aynen" diyerek kendini bulan vardır. Bir insan "mutlu olmak için" evlenir. Sinire strese bulaşmak için değil. Madem evlenmek için sevdiğiniz adamı seçtiniz demek ki kendinize layık bulmuşsunuz. O zaman şikayetlenmeyi ve adamları doldurmayı unutun. Benim asla başvurmadığım bir olaydı bu. Kimine göre "Demek ki senin adam iyiymiş" diyenler var. O zaman yanlış adamı seçmişsiniz; bu yoldan dönme vaktiniz gelmiş.
Ülkemizde o kadar kültür karmaşası var ki; ben buna kültür zenginliği diyorum. Bu zenginlikler kişisel egolara döndüğü zaman değil ilişkileri, evlilikleri bile yıkıyor.
Bu nedenle başka bir ailenin içine girerken derin bir nefes alın. İnsanları analiz edin. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Kendinizi ezdirmeden fikirlerinizi beyan edebildiğiniz an karşınızdaki insanlar da size ayak uydurur. En son yapacağınız şey yüz göz olmak olsun. İnsanoğlunun doğası bu. Duruşunuz bozulduğu an kendinizi kargaşanın içinde bulursunuz. 
Nişan döneminizde eş adayınızla aranızın bozulmaması için her zaman elinden sıkıca tutmayı bilin. Başkalarının hataları yüzünden öfkenizi karşınızdakinden çıkarırsanız saygı biter. Unutmayın saygı koparsa sevgi tutmaz.

Nişan ve düğün hazırlıkları içindeyseniz soru sormaktan çekinmeyin. 

 İnstagram için Burayı (@misspoine) Twitter  için Burayı (@misspoine1) tıklayınız.

3 yorum:

  1. Tepsi gerçekten çok güzel olmuş
    Taç ve çiçekte de senin ve teyzenin emeğinin olması çok güzel
    Kıyafet ve bu renk sana çok yakışmış Rabbim ömür boyu mesut etsin

    Henüz çok çok yeni olan bloğuma da beklerim inşallah sevgiler :)
    http://esmaenes.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allahım hepimizi bir ömür mutlu etsin inşallah.. Ziyaret edeceğim blogunuzu :)
      Sevgiler '.'

      Sil
  2. Güzel bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık. Kendi bloguma da beklerim. Düğün DJ; www.dugundjhizmetiorganizasyon.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)