12 Nisan 2016 Salı

BURUN ESTETİĞİ ve AMELİYAT ÖNCESİ / SONRASI YAŞANANLAR

Herkese Merhabalar,
Burun ameliyatımı olmaya karar verdiğim zaman internette "Burun Ameliyatı" ile ilgili değişimlere ve tecrübeler çok az rastladım. Bende burun ameliyatımı kaleme almak istedim.
Bi kaç yerde paylaşır paylaşmaz insanlar beni Facebook'tan bile bulup mesaj atmaya başladılar. Aslında bu yazıyı daha önce yazmaktı niyetim ama kısmet bugüneymiş.
Ameliyat olacağımı duyanlar "Ay burnunda ne var?" diyerek geldiğinde aduket yapasım geliyordu. Dışardan bir sıkıntısı olmayabilir ancak "Burnum kırık çocukken cama girdim ve kemiğim büyüyor" diye açıklama yapmama rağmen hâlâ "Bence yaptırma ben olsam yaptıramam" diye burun kıvıranlar oluyordu. 
Ben bir şey için karar vereceğim ve hayatında böyle bir tecrübesi olmayanlar müdehale edip beni kararımdan vazgeçirecek öyle mi? Yok öyle.
Bu sebeple gerek sağlık açısından gerek sadece estetik operasyon açısından kendinizi iyi hissetmiyorsanız burun ameliyatınızı yaptırın. Çevremde iki arkadaşım benden cesaretle ameliyat oldu. Korkunun ecele faydası yok :)
Karar aşamasının en önemli noktası iyi bir plastik cerrah ve kulak burun boğaz hekimi. Bana söylenen KBB doktorlarının açık ameliyata yanaştığı, plastik cerrahların kapalı ameliyat yaptığıydı. KBB doktorlarının kıkırdağı incelttiği ancak plastik cerrahların daha az zarar verdiğini öğrendim. Doğru ya da yanlış benim seçimim plastik cerrahtan yana oldu.
İlk muayene ve ameliyat için tarih almaya gittim. 6 Ağustos ameliyat günüm 30 Ağustos düğün günümdü. Çoğu kişi "Düğüne elin yüzün mor gideceksin dedi" Gerçekten insanın canı sıkılıyor. Boş konuşan çok fazla insan var; ağzının ortasına yediresiniz geliyor. Düğün günümde ödemlerim inmişti hatta burnum sanki daha minnakmış o zamanlar :) 


 (İşte düğünümde minnak burun)

Ben özel bir hastanede plastik cerraha ameliyat oldum. Her şey çok güzeldi ve bir an önce bu işi bitirmeliydim.  Güle oynaya ameliyata girdim. Sonrası malum. Yarım saat narkozdan uyanmamışım. Uyandığım an kabus yaşadım. Hayatımda hiç ağzımdan nefes almak zorunda kalmamıştım. Burnumdan nefes alamamak ağzımdan aldığım nefes yetmiyordu bana. Bir de narkozdan yarı uyanık halde olmam kabustu. "Burnumu geri verin bana bu burnu istemiyorum alın bunu" derken iyi ki kolumu son anda tutmuşlar çünkü burnumu bildiğiniz yerinden koparacakmışım. Tabi ben bunların bir kısmını hatırlıyorum. Buhar vs. verdiler. Narkozdan uyanıp gözümü açmam 1 saati aldı. 15 dakika arayla 8 dakika boyunca buz komplexi yapılmış. Biraz hatırlıyorum bu kısmını.

En güzel kısmı 15 saatten fazla aç kalmanın üzerine halamın içirdiği o mükemmel hastahane çorbası. İnanır mısınız gözüm kapalıydı ne içtiğimi bilmiyorum ama tadı hala damağımda :D
Bu arada ben 12 saat yemek yemeden ameliyata girdim. Hiç bir şekilde ameliyat sonrası kusma mide bulantısı yaşamadım. Hangi ameliyata girerseniz girin 12 saat aç gidin. 

Ben kapalı ameliyat oldum. Ağrı kesici aldığım için hafif sızı dışında hiç ağrım olmadı.  Yani burnumun ucundan kesip yukarı kaldırmadılar. Burnumun içindeki kıkırdaktan girip işlem sonrası kendi kendine eriyen dikiş atılmış.  Ertesi sabah doktorum plastik tamponları çıkarmadan  "yaşacağın en büyük acı bu olcak" demişti. Hakikaten öylemiş. Saniyelikte olsa gözümden yaş geldi ama hemen geçti. İnternette "canım çok yandı" yazanlardan dolayı boşuna panik olmuşum. Bazılarının tamponları 3 gün kalıyor ama benim ertesi gün alındı. Ameliyattan çıktıktan bi kaç saat sonra doktorum yanıma gelip " Burnunun ucu o kadar güzeldi ki ellemeye kıyamadım" dedi. İyi ki kıymamış çünkü yüz ifadem çok şükür aynı ve çok doğal. Söylemesem kimse anlamıyor. 
Ameliyatımın ertesi akşamına taburcu oldum. İşte ödemler o zaman kendini göstermeye başladı. Ağustos sıcağında sürekli klima altında olsam da çok az güneş almam tetikledi; gözlerimin altı sarardı ve dudaklarıma kadar çok az şişlik oldu. 6. günümde  indi ve kesinlikle rahatsızlık vermedi. 8 Gün sonra alçım çıkarıldı. En heyecanlı en bomba an! İlk tepkim "Burnum küçücük olmuş!




(Maalesef telefonumun yedeklemesini kapattığım için ameliyat fotoğraflarım yeni gelen telefonuma kayıtlı değildi eskiye ait profilden fotoğraf bulamadım ve ameliyatımı gün gün fotograflamıştım ancak onlarda silinmiş. Elimdeki fotoğraflarda  üst sıradakiler burnumun eski hali sol alttaki  4. günüydü hatırladığım ve son fotoğraf  yeni yani ameliyattan 8 ay sonrasına ait)

Burnumla ilgili şuan tek sıkıntım sorunlu bölgemin ameliyattan sonra sık sık kapanıyor olması. Doktor kontrollerime de gitmediğim için yeni bir müdahale gerekir miydi bilmiyorum. Plastik cerrahım Mersin'in en iyi cerrahlarından bu sebeple ismini vermek istemiyorum. Her şey mükemmel ama sağ tarafımdan nefes almada sıkıntı yaşıyorum bazı geceler. Halam da yıllar önce burun ameliyatı olmuştu o da aynı sıkıntıyı yaşadığını söylüyor. Genel bir problem sanırım bir çok kişi aynı sorundan müzdarip. Bir arkadaşımın ameliyatına hem plastik cerrah hem kulak burun boğaz doktoru girdi. Bence doğrusu bu. 
Bütün bu anlattıklarımın olumsuz yansımasına istemem ameliyat olmak isteyen okuyucularıma. Bütçeniz ameliyata uygunsa bence kararınızda net olun ve bu sıkıntıdan kurtulun.
Genel olarak ameliyat ücretleri 3bin-8 bin arasında değişiyor. Bence normali 3-5 bin civarı.

Konuyla alakalı sormak istediğiniz her şeye kendi yaşadıklarımdan pay biçerek cevap vermeye çalışacağım ama unutmayın herkesin ameliyat sonrası yaşadıkları farklı olabilir. Mesela narkoz sonrası nefes alamayıp boğularak öleceğimi sandığım o anı yaşayan birine henüz tanık olmadım :)) 

Sorularınızdan önce sizden ricam önce yazıyı okuyun sonra yazıda bulamadığınız cevapları yorum kısmına sorun en kısa sürede cevaplayacağım.
Sevgiler !

İnstagram için Burayı (@misspoine) Twitter  için Burayı (@misspoine1) tıklayınız.

24 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel olmuş :)
    eşimde burun ameliyatı olmayı düşünüyor ama konu hakkında hiç bir fikrimiz olmadığı için biraz endişeleniyor.
    iyi ki narkozun etkisiyle dokunmamışsın burnuna.
    bende kızımı doğum yaptığımda narkozun etkisiyle kızımı çok özledim getirin bana kızımı diye mırmırlanıp durmuşum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Eşinizi cesaretlendirin bence çünkü bilimin ve teknolojinin ilerlemesiyle bu tarz ameliyatlar hem ağrısız oluyor hem de daha hızlı ayaklanıyorsunuz.
      Anne olmak böyle bir şey işte benim teyzemde narkozun etkisiyle "eli ayağı tam mı parmakları yerinde mi?" diye sormuş :D Allah sağlık ve uzun ömürler versin evladınıza ve sizlere :)

      Sil
  2. Teyzenizi çok iyi anlayabiliyorum.

    oğluma hamileyken doğuma bir yada iki ay kala çocuğumun engelli olacağını öğrendim.

    Doğum yaptıktan sonra oğlum sağlıklı dimi hiç bir şeyi yok dimi diye söylenip durmuştum.Tabi kimseden çıt çıkmamıştı sukunet hakimdi :)

    sadece annemler koridorda beklerken kadının biri doğum yapmış sedyede yatağına götürüyorlarmış.

    kocasına diyormuşki kadının biri içerde çocuğum engelli değil dimi diye doktorlara sorup duruyor diyormuş.
    annem çökmüş yere bu kesin benim kızım demiş

    nerden nereye zaman herşeyin ilacı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya canım çok zor o an yaşamayan bilemez ama bir annenin evladının sağlığından daha önemli neyi olabilir ki... Olsun Allah canına sağlık versin Rabbim evladına sevgisini sana da sabrını versin önemli olan o..

      Sil
  3. Geçmiş olsun çok güzel olmuş ♥

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun ancak çok güzel olmuş, yüzünüze uygun olmuş, sizi bir başka blog vasıtasıyla keşfettim, takipteyim, sizi de benim bloguma beklerim :)
    Sağlıkla kalın, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, blogunuzu ziyarete geleceğim sevgiler :)

      Sil
  5. bence harika olmuş şekli gerçekten söylemesen anlamaz bile kimse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Pek anlayan olmadı :)

      Sil
  6. canım geçmiş olsun, ben de deviasyon ameliyatı olmuştum sanırım 25 sene önce, tıkanıklığın sebebi o kısımda kuruyan kanlardı, sonra geçmişti.
    Çok ta güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım benim :* Bana da öyle dedi doktor ilk muayenede kandır ya da ödemdir dedi ama 8 ay oldu bir daha kontrole de gitmedim hala aynıyım. Yatağa yattığım zaman zorlanıyorum genelde :/

      Sil
  7. çok güzel olmuş :)) doktorunuzun adını öğrenmemde bir sakınca var mı?bende düşünüyorum da...küçük ve kavisli olmuş bende bu şekilde istiyorum ama her doktor böyle yapmıyor maalesef doğal diye tutturmuşlar tama tabii ki doğal da istiyoruz ama doğal yapıp büyük ve hastasını memnun etmeyen doktorlar var...eski burnuyla hiç farkı olmadığını ösyleyen bir yığın mutsuz hasta..merak ettim o yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail yoluyla isim söyleyim olur mu? miss.poinepa@gmail.com adresime yazarsanız doktorumu belirtirim. Evet bazı burunlar estetiğe ragmen boyut olarak büyük duruyor ama o burnun orjinal haliyle de alakalı. Sonuçta burnu komple söküp yeni bir burun eklemiyorlar. Malzemede ne varsa onunla ne yapılırsa o yapılıyor. Büyük bir burnu da fındık kadar yapamayacakları için estetik güzel bir görüntü vererek şekillendiriyorlar. Benim burnum çok büyük bir burun değildi zaten. Yüzüm küçük olduğu için burnum yüzüme büyük geliyordu. Yapılınca da küçük boyutlu bir burun oldu :))

      Sil
  8. Merhbalar bnde yaklasık 2 hafta önce ameliyat oldum bi kaza sonucu burnumda kırıklar ce burun ucu dusuklugu vardı. Doktor secimi cok önemli izmir ekole gittim ege ünşversitesine gittim ve en son kendi sehrimin hastanesi usak devlet gasranesine gitti ege ünisi ve ekol yaklasık 3 bin ile 4 bin arası fiyat cıkardılar. Usaktaki devlet hastanesindd ise cebimden ilaçlar alçı vs dahil max 300 lira gibi bi fiyat ödedim. Sanslıydım sanırım doktorum su ana kadar mükemmel işler yaptı daha iki haftalıgım hicbir acı agrı vs yok.yuzunuzde biseyi saklamak şcin ygrasmayın tedavisi varsa gidin ameliyat olun simdi sanki yeni bi yüze sahib oldum cok sükür henüz 2 haftalık ameliyatım simdiden bile cok dogal hissedıyorum kndime ki bi erkek olmama eagmen bunu yadırgamıyorum. Çok şükür iyiyim :) geçmiş olsun iyi araştırın doktorumun ismi ismail çoban arastırabilirsiniz . Gecmiş olsun :)

    Burun Estetiği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geçmiş olsun.. Doktor seçimi çok önemli tabii ücretlerde. Blogger bir arkadas burnunu 15 bin liraya yaptırdı doktor tanındık bilindik diye. Eski burnu ile büyüklük aynı sadece şekli daha düzgün.. Bence doktorun tecrubesi ile elinin becerisi görsel hafızası da çok önemli. Her pahalı yapan doktor iyi diye bir şey yok.Size de hayırlı olsun yeni burnunuz :))

      Sil
  9. izmir burun estetiği hastalarını araştırıyordum, sizden de bilgi aldım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle yazdığınız blog için sizi tebrik ederim çok güzel bir yazı olmuş. Beni de bundan bir kaç önce Op. Dr. Hasan Duygulu burun estetiği(rinoplasti) ameliyatı yaptı. Gerçekten sonuç beklediğimden çok daha iyiydi. Sadece estetik açısından değil nefes alamama problemimi de çözdü. Çok başarılı bir burun estetiği operasyonu geçirdim gerçekten. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az. Ben bu zamana kadar nefes alamıyormuşum resmen. Burun estetiği konusunda gerçek bir uzman :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)