18 Şubat 2014 Salı

Avon İdeal Flawless Kapatıcı ve Fondöten / Fair- İvory-Shell

Herkese Merhaba!
Bugünün yazısı aslında İnstagram hesabımı haber veren bir posttan ibaret olacaktı. Ancak gerek görmedim buraya bir yere sıkıştırmak istedim. İnstagram hesabıma ulaşmak için BURAYI tıklayabilirsiniz.
Aslında sadece fondötenden bahsetmek vardı aklımda, sonra aynı marka kapatıcısını da ekledim ve fondötenin annemdeki başka rengini de göstermek istedim sizlere.

Avon İdeal Flawless Kapatıcı ve Fondöten / Fair-İvory-Shell
 

Kapatıcısı siyah bir ambalaja sahip. Stik formunda ve asansörlü.
Fondöten şişesi pompalı ve şık bir ambalaja sahip.


 Kapatıcının bendeki rengi Fair en açık rengi, fotoğrafta pek belli değil ancak cilde uygulandığında pembe alt tonu daha ağır basıyor.
Ortadaki renk fondotenin ivory rengi, kapatıcı ile gayet uyumlu renge sahip, o da pembe alt tonlu.
Diğer renk ise fondötenin shell rengi, açık buğday tenim ile birebir uyumlu. 

( Kapatıcı ismine ivory yazmışım ancak fair olacak. )

Burada bileğimde yayılmış halini görüyorsunuz. Şimdi sırayla yapılarından bahseeceğim.

Kapatıcı: Stik formunda ve asansörlü ambalaja sahip olması nedeni ile elinizi ürüne bulaştırmadan sürebilirsiniz. Spf 15 içeriyor. İnce bir yapıya sahip değil ve kapatıcılığı iyi. Sivilce, cilt lekeleri gibi yerleri kapatmak için kullanmaya müsait olsa da göz altlarında birikme yapıyor. Bu sorun ve pembe alt tonlu olması sebebi ile fondöten altına cilt lekelerimin üzerine uyguluyorum. Eğer amaç bir kapatıcı almaksa evet bu ürünü tavsiye ederim. Ancak aydınlatma ve föndöten üzerine kullanım amacına hizmet etmiyor maalesef. Elimde iki tane var fakat bir daha almayacağım. 

Fondöten: Benim hayatım boyunca asla vazgeçmeyeceğim bir ürün. Spf 15 içeriyor. Kadifemsi, ipek gibi bir yapıya sahip. Eğer cildiniz çok sorunlu değilse tam kapatıcılığa sahip ancak bunu fark ettirmeden yapıyor. Fondöten sürdüğünüz belli değil en önemlisi o hissi vermiyor. Yapış yapış,ağırlık hissi uyandırmadan 5-6 saat bazsız kalıcılığını koruyor.  Benim cildim kuru ve bende bir rahatsızlık yaratmadı. Yağlı ciltler için durum nasıl olur bir fikrim yok. Matlaştırma özelliği yok, parlama yapmıyor. Ben yine de, parlama olabilecek yerleri transparan pudra ile sabitliyorum. İçerisinde ışıltı yok fakat cildi aydınlık ve tazelenmiş gösteriyor. Hoş bir kokusu var bu konuda hassas olan kişileri rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Zira ben koku konusunda hassasım. İki senedir kullandığım bir ürün ve kime tavsiye ettiysem memnun kaldı. Bazı Youtube guruları da bu ürünü tavsiye ediyorlarmış diye duydum. 

İndirim zamanları 20-24 TL'ye düştüğü oluyor. Kesinlikle kaçırmayın bu fırsatları ve mutlaka bu ürünü edinin. Fiyatına göre performansı çok ama çok yüksek bir ürün. 

Okuduğunuz için teşekkürler, sevgiyle kalın :)

20 yorum:

  1. bende avonun calming effectsi kullanıyorum kullandıysan karşılaştırma yapabilir misin?
    bu arada instagramda takipteyim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım takip için ayrıca teşekkürler :) Evet yarıladım onu yaparım tabikii. Burdan da söyleyim bu ürün çok daha güzel kapatıcılık ve yapı açısından:)

      Sil
    2. teşekkür ederim:)ilk fırsatta alacağım :)

      Sil
    3. Rica ederim :) Sevgiler :)

      Sil
  2. tester'ını kullandım çok sevdim indirim olunca alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek ay girer muhtemelen indirime canım :)

      Sil
  3. Bende bu fondotenin natural beige olanını kullandım ve çok memnun kaldım indirime girince alacağım...Calming effect ise lavanta özlü fondoten çok sıvı ve kapatıcılığı iyi değill ayrınca çokk sivilce yapıyor benim suratımda sivilce çıkmaz ama onu kullandıktan sonra çıkmıştı! Birde avonun luxe serisinin fondotenini çokk çokk merak ediyorum ;) İyii yayınlarrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luxede var suan bende :) Onunda yazısını yazarım bi kaç güne canım. Evet Calming çok sıvı ve örtücülüğü çok yok maalesef yapı olarak cok cok farklı. Luxe'nin daha ağır bir yapısı var o kadarını söyleyim. İlk denediğimde nefret etmiştim çünkü fondöten sürüldüğü çok belli oluyordu. Bir de ben kendi rengimden daha açık almışım. Daha ayrıntılı yazısını yazarım ama kokusu mükemmel :))

      Sil
  4. :) tam da son zamanlarda aklımdan geçen fondöteni yorumlamışsın canım, görünce çok sevindim :) Shell rengi de mi pembe alt tonlu onu merak ettim... Güle güle kullan bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende hiç pembe durmuyor. Çok sarı bir alt tonu da yok aslında nötr/sarı alt tonlu diyebilirim. Çok teşekkür ederim umarım faydası olmuştur :)

      Sil
  5. Güle güle kullan tatlım =)

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullanın merak ediyordum bunu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım ben teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  7. Bir şey soracağım bu fondöteni bir çok kişiden duydum baya iyiymiş ama renginden emin olamadım MAC rengini biliyor musun? İnternetten baktım ama tam olarak rengimi bulamadım :) Ya da başka kullandığın bir markadan da örnek verebilirsen çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım Mac rengini bilmiyorum açık buğday tenliysen shell tam olur. Daha koyuysan natural beige olabilir ancak sen açık tenlisin sanırım. En açığı pembe kaçar. Kullandığın Mac rengini bana söylersen sevinirim elimdeki renklerle karşılaştırmam için :)

      Sil
    2. NC 20 benim rengim canım :)

      Sil
    3. Avon'un açık renk ivory yakın aslında ama nc20 gibi sarı alt tonlu değil. Nude var ancak o da Türkiye'de yok. Natural beige daha yakın olmalı ama kesin bir şey söylemem koyu da gelebilir çünkü :/

      Sil
  8. Kapatıcıdan memnun değil misin canımm :) Bende aldım olmadı iptal ettireyim ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sivilce vs. kapatmak için tavsiye ederim ancak göz altları için ağır kaçabilir yapısı özellikle yaz aylarında. Birikme yapıyor ancak kapatıcılığı iyi :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)