23 Eylül 2013 Pazartesi

Mim #2 Sorular ve Cevapları

Selam Kızlar :)
Kozmetik Tutkunu'nun yaptığı bu güzel tanışma etkinlikleri son sürat devam ediyor. Bende Makyajın Kimyası ile eşleştirildim. Ona dün sorularını gönderdim. Kendisi de bugün soruları hazırlamış ve bana göndermiş.
Bende şimdi büyük bir keyifle cevaplayacağım :)


1.Merhaba, seni kısaca tanıyabilir miyiz?
Ben Pınar. 24 yaşındayım. Üniversite son sınıf öğrencisiyim.

2.Blogunun ismi Misspoine nereden geliyor?
Mail adresim için kendime bir isim arıyordum. Arkeoloji'ye yeni başladığım dönemlerdi. Protohistoryacı olduğum halde ben gittim Yunan mitolojisinden beğendim :))) Poine- İntikam Tanrıçası demek. Poine'yi ismime yakıştırdım ve içeriği de bana uyuyordu :) Aman lütfen dini birşeye yormayın. Hepimiz mitolojinin bize tarihin akışında yardımcı olan eski inançların sahip olduğu panteon olarak biliyoruz zaten. 

3.Okuyor musun, çalışıyor musun, evde misin, yani şu an neler yapıyorsun?
3. sınıfta sınavlarıma girmediğim için 1 yıl uzattım okulu. Normalde bugün başlıyordu ancak ben yarın gideceğim okula. Okul ile birlikte çalışmam mümkün olsa çalışırdım ancak bizim bölüm biraz farklı işliyor.

4.Gündelik tarzın nedir? Spor, şık, klasik veya diğer?
Spor-klasik arası diyebilirim. Ama mutlaka şık görünmeliyim çünkü aslan burçları her zaman mükemmel görünmek ister  :)

5.Gündelik makyajın nasıldır? Doğallıktan yana mısın yoksa daha belirgin makyajı mı seversin?
Gerçekten çok iyi derecede makyaj yaptığıma inanıyorum. Böbürlenmek değil.. Keşke profesyonel makinem olsa da size yaptıklarımı göstersem... O yüzden acelem bile olsa, bir rimel sürüp çıkarım diye oturduğum masadan özenli bir makyajla kalkıyorum.

6.Kozmetik alışverişinde nelere önem verirsin? Mesela uygun fiyat gözetir misin, yoksa marka mı önemlidir?
Marka önemli tabiiki. Ancak herkesin bütçesi farklı. Artık bursum-kredi vs. de yok. Sadece babamdan geçindiğim için onun parasını pahalı markalarla çarçur edemem. Ancak kendim para kazandığım da da asla bir ruja 50-100 lira vermeyeceğim. Bu benim tercihim alanlar da güle güle kullansınlar.
Pahalı ürünlerin en uygun fiyatlı halini gözetirim. Mesela fırçalarımın kesinlikle ucuz basit olmaması gerekir. Makyajımın en önemli unsurları. Tuvale fırçasız resim yapmak ne kadar zorsa makyaj da öyle işte...

7.Yüksek topuk/düz taban ve uzun saç/kısa saç deseler?
Yüksek topuk zerafet, düz taban rahatlık. Yüksek topuk özel günler için vazgeçilmezim. Günlük hayatta çok tercih etmiyorum.
Uzun saç bambaşka, kısa saç rahatlık ve modern. Kısa saç derdim bi kaç ay önce sorsan ancak artık saçlarımı uzatmak için kür bile uyguluyorum. Çünkü ÖZLEDİM :)

8.Modayı takip eder misin? Ve moda olan herşeyi uygular mısın?
Hayır asla takip etmem. En sevmediğim şey; moda diye kendini çingeneye döndüren insanlar. Bu kesinlikle sıradanlıktan çıkıp marjinal hareketler değil. Herkes kendine yakışanı giymeli.

9.Cildin için bi sırrın var mı? Uyguladığın bi maske, kullandığın bi ürün?
Var olmaz mı yüzüme çok önem veririm. İçimi rahatlatsın diye arada tek kullanımlık maskeler yapıyorum. Onun dışında cilt tonunu eşitleyen ve leke gideren kremlerim var. Düzenli uyguluyorum.

10.Aksesuarlarla aran nasıl? En çok hangi aksesuarı kullanırsın?
Nefret eder-dim. Çünkü bileklerim çocuk bileği gibi hiç bileklikler olmazdı. Kolye desen kemik gibi boynuma ne takim ki ben? Yüzük desen bir insanın parmağı 8 numara olur mu? Zar zor kendime göre birşeyler alıyorum sonunda küçük bir takı koleksiyonum var :)

11.Ne tür tv programlarından hoşlanırsın?
TV izlemem vakit kaybı. Blog okurum işime yarar bilgiler edinirim. Kitap okurum. Yabancı dizi izlerim. TV programlarının hayatıma bir katkısı yok :)

12.İleriye dönük büyük bi hayalin var mı? Bizimle paylaşmak ister misin?
Ben pek hayalci değilim. Yani hayal kurmam. Şuan da evlilik üzerine adım atmış bulunuyorum. Ve kariyerimle evliliğimi tek noktada birleştirmek gibi bir amaç içerisindeyim :)

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Fundacığım bu özenli soruların için çok teşekkür ederim cevaplamaktan mutluluk duydum :)

6 yorum:

  1. Samimi cevaplar severek okudum :) şu takıları bende önceden sevmezdim şimdi ise çok seviyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Benim de alışma sürecim uzun oldu yüzümü yaraladım kulak mem kopacaktı bide çok rahatsız edici geliyordu. Şimdi takmazsam eksik hissediyorum :)

      Sil
  2. canım cevaplarını büyük bi keyifle okudum, seni tanımak güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seni tanidigima cok memnun kaldim canim tesekkur ederim :)

      Sil
  3. Güzel bir mim yazısı olmuş canım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)