14 Eylül 2013 Cumartesi

Hızlı Saç Uzatma Yöntemi - Sinameki Kürü Hakkında

Herkese Merhaba,
Uzun bir yazı olacak. Ancak kürü yapmak isterseniz lütfen tamamını okuyunuz.

Severek takip ettiğim bloggerımız Kontesce'in Sinameki Kürünü yaptım. Ancak kullanıp dökülme sorunu yaşayanlar için de başka bir yağ daha ekledim. Saçlarım çok yavaş uzadığı için yaptığım bu kürden saç uzatma dışında da çok çok çok memnun kaldım.

Aslan yelesi saçlarıma 2 kat ara makası attıran biri olarak saçımın dökülmesine mutlu olsam da: bu aralar çok saç dökülmesi yaşıyordum. Saçımda saç kalmadı... Bioblas sarmaşık özlü şampuanı düzenli kullanmama rağmen saçlarımı daha çok döktü. Birde üzerine ilk defa saç derimde kaşınma meydana geldi. Hemen Head&shoulder kaşıntılı saç derisi için olan sampuanı aldım. Kaşıntı durdu. Ancak dökülme devam etti. (Dökülme yaşadığım sürede kürü henüz uygulamamıştım) Ve kürüme eklediğim bu yağ sayesinde saçımda en fazla 10 tel dökülme olmuştur. Çok mutluyum ve sizinle paylaşmak istedim.

Şimdi gelelim bu kürü yapanlar neden saç dökülmesinden şikayetçi?
Muhtemelen yağlı saçlara sahip olan kişiler badem yağı ile yumuşayan saçlarından ayrılmak zorunda kalıyor.
Ben de kürüme Çam Terebentin Yağı ekledim.
Dökülme durdu. Devamında tekrar başlarsa kesinlikle sizi bilgilendireceğim.

Kürün saçımdaki etkisi inanılmaz. Saçlarıma çeşitli serumlar ve durulanmayan bakım kremleri sürdüğüm halde zapdedilmeyen saçlarımın parlaklığını, yumuşaklığını ve kaybettiği asiliğini arkadaşlarım da fark etti. Saç uzaması dışında kalın telli, kuru saçlı hanımlar mutlaka denemelisiniz.

Sizler için fotoğraf çekiyorum.  İstediğim saç uzunluğuna geldikten sonra ilk haftadan itibaren çektiğim fotoğrafları blogumda yayınlayacağım.

Kür için Malzemeler:
Sinameki otu 400gr 4 tl, (Ben aktardan almadığım için 400gr lık ürün almak zorunda kaldım 2 yıl gider )



Tatlı badem yağı 5tl,


Çam Terebentin 6tl,


Bemix ampul 4tl (Eczanelerde satılır. 1 kutu için de 5 adet bulunmakta)


Fıs fıs başlıklı plastik şişe  2 tl ( Gratislerde satılır.)

Bunlar benim kullandığım ürünlerin aynısı.


Kürü uygulamaya geçmeden hemen öncesinde yapmanız gerekir. Beklettiğiniz, çok önceden hazırlanmış kür bir işe yaramaz.

Kürün Hazırlanışı:
Yarım çay bardağı kaynamış suya yarım tatlı kaşığı kadar sinameki otunu atın. Ocağın altını kapatıp 5 dakika demlemeye alın.
Demlemeyi beklerken başka bir kaba 1 adet bemix ampul kırın, bir tatlı kaşığı tatlı bamdem yağı, 5-7 damla da çam terebentin yağı dökün.
Sinameki demlendikten ve biraz ılıdıktan sonra süzerek yağ ve bemix karışımının içine dökün ve fısfıslı şişeye dikkatlice boşaltın.Saç diplerinize fısfıslamazsanız yaptığınız kür boşa gider. Bu nedenle bütün saç diplerinize fısfısladığınızdan emin olun. Saçınızda 2-5 saat bekletin.

İp Uçları
Metal ürünler vitamini öldürdüğü için porselen cezve kullanıyorum. Aynı şekilde karışımlar için diğer kullandığım kap ise cam ya da porselen bardak oluyor.
Saçlarınız kesinlikle kuru olmalı. Yoksa nereye ürünü uygulamadığınızı anlayamazsınız.
Bemix ampul saçımıza gereken B12 ihtiyacını karşılar. Yerine başka bir ürün kullanmayın ve kesinlikle bu ampul olmadan kürü yapmanın anlamı yok.
Eğer saçınız yağlı ise 2-3 saat, kuru ise 5 saat bekletmenizde fayda var. Zira benim saçlarım çok kuru olduğu için 7 saat beklettim. Benim gibi çok bekletmeniz daha çok etki ve hızlı bir fayda göstermez. Saç tipinize göre bekletmenizi öneririm.
Uygulama sırasında lütfen kıyafetinizin ya da sırt ve omuz uzerine havlu sarın. Kıyafette leke, sırtta tüylenme vs. gibi çıkabilecek problemlerin önüne geçmiş olursunuz.
Saçınızı tülbent ya da havlu ile sarmaktan kaçının derim. Uygulama sonrası kokuyu fazla algılamamak için ve ürünün akmasını önlem amacıyla bone takmanızı öneririm.
Kürün yanaklarınıza ve alnınıza akması halinde yıkayın. Çünkü çam terebentinin saç çıkarma gibi bir vaadi vardır.
Benim kullandığım yağ markası ise saç bakım eğitmeni tarafından onaylanmıştır. Siz başka markalarda deneyebilirsiniz. Ancak google da araştırmanızı öneririm.

Uygulama Süreci:
Haftada 1 kez uygulamalısınız. Ne demişler "Azı karar, çoğu zarar"
8 hafta kullanım sonrası 2 hafta ara verin (dinlenme süreci)  ve devam edin.
Herkeste uzamanın hızlanması farklı olacağı için kesinlikle sabır ve süreklilik gerektiriyor.
Kiminde dinlenme sürecinde kiminde ilk 3 haftada uzama fark ediliyor. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın.

4 hafta boyunca dökülme devam ederse kürü bırakın. Saçlarınızın varlığı uzamasından daha önemli. Tabiiki dökülme problemi kürden kaynaklanmayabilir mutlaka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. 

Koku Problemi:
Evet bemix çiş gibi kokuyor :)
Ancak asıl kokuyu tetikleyen fazla kaçırılan sinameki otunun kokusu.
Bütün kokuları bastıran çam terebentin de sizi orman gibi kokutuyor :) Ağaç oldum ben anne, hem de çam ağacı! diye ortalarda dolanabilirsiniz benim gibi fazla kaçırırsanız :)
Ürünü fazla kaçırmama rağmen sadece 1 gün sonra koku tamamen geçti. Yani öyle buram buram b12 - çam terabentin kokmuyorsunuz saçı yıkadıktan sonra. Elbette şampuan takviyesi ile kokulardan eser kalmıyor.

Bir yanlışı da düzeltmek istiyorum. Bazı videolarda Bioblas - Bioxin gibi şampuanların dökülmeyi durdurmamasını mevsimsel değişikliğe bağlayanlar olmuştu. Arkadaşlar zaten bu şampuanlar bu amaçla üretiliyorlar. Kendi ambalajları üzerinde de şu ibare bulunmakta: Dış etkenlerin saç üzerindeki etkilerini azaltır, saç dökülmesini engeller.

Kontesce'e, uygulayıp fayda gördüğü bu kürü bizlere anlatıp, bilgilendirdiği için buradan çok teşekkür ederim. 

Fotoğraflar Google görselden alınmıştır.

113 yorum:

  1. Ne güzelyazmıssın yaa , aynen çiş gibi koktugu için
    bıraktım yapmayı..Evdekiler isyan cıkardı yeter yapma sunu diye :D
    Bana da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoşgeldin,
      Blogunu severek takip ediyorum :)
      Aynen öyle ama çam terebentin gerçekten bemixin kokusunu bastırıyor. Bildiğin orman kokuyorsun bence bemix kadar rahatsız edici değil :) Bence tekrar başlamalısın saçlarım parlıyor + yumuşadı + eskisi gibi kupkuru değil..

      Sil
    2. Merhaba be n bu kürü her sekiz hafta mı kulanıp 2 hafta ara vermeliyim ama biraz saçlarım düşüyo 3 hafta kulandım ve bu kürü kirpiklerede uyuglayabilrmiyim

      Sil
    3. Noulur yanıtlarmısınız

      Sil
    4. Merhaba ben bu sinemaki kürüne vitamin b12 ampul katabilrmiyim ve zize yazmiştım kirpiklerede uygulayabilrmiyim

      Sil
    5. Kürde zaten b12 var. Yazıyı daha ayrıntılı okursanız kaç hafta ara vermeniz gerektiği yazmaktadır

      Sil
    6. Sevgili misspoine ben saçıma botoks yaptırdım sinemaki kürünü devam edebilirmiyim bir de sinemaki saçı kurutuyomuş doğrumu

      Sil
    7. Yanıtlarsanız sevivinirim lütfen

      Sil
    8. Sinameki kürünü saç deriniz dışında başka yerine kullanmazsanız saçınıza yaptırdığınız başka bakımlara bir zararı olmaz. Sinameki saçı kurutur ancak içine eklediğiniz bakım yağları sayesinde saçlarınız neme kavuşur

      Sil
    9. bende denedim kötü kokunca bıraktım aslında ben saçlarımı uzatmak için bir çok şey denedim tek faydasını gördüğüm hızlı saç uzatma 4'lü set oldu öncelikle kötü kokmuyordu :D birde saçlarımı iki kat hızlı uzattı çok memnun kalmıştım mutlaka tavsiye ederim.

      Sil
  2. sevgili mispoin bu tarifi ben 5 hafta yaptım ama hep metal cezve kullandım yani boşa mı gitti dersin emeğim vitaminler ölüyor yazmışsın ya.cevaplarsan mutlu olurum yeniden mı başlamam gerekir.saçlarım küt uzama da olmadı henüz:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, biliyorsun bemix uzatmada etkili olan ampul. Ozellikle Bunu metale degdirmemen gerekir. 5hafta kisa bir sure. Etkisini tamamen yitirmemistir kür elbette faydasini goreceksin bu islem sabir istiyor :) Metal kullanmamaya ozen gosterirsen daha etkili olur.

      Sil
    2. bundan sonra porselen bir kap kullanacağım çok teşekkür ederim:)sabırla deneyeceğim en az 6 ay,iyi çalışmalar dilerim başarılar:)

      Sil
    3. Tesekkur ederim insallah hizli bir sekilde uzar saclarin :)

      Sil
    4. Mis poine lütfen cevaplarmısınız

      Sil
    5. Ne sormuştunuz? Sorunuzu en alt kısma yazarsanız gözden kaçırmam. Başkasının yorumuna yanıt olarak yazdığınız için mobilden girdiğim için ara ara bulamıyorum yorumunuzu

      Sil
  3. bemix yerine doa kozmetiğin B vitaminini katıyorum ben artık, hiç koku yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım doa kozmetiğin ürünleri ilaç sektörüne giriyor mu bilmiyorum ama bemix şuan istediğim sonucu verdiği için bununla devam edeceğim ama doayı araştıracağım :)

      Sil
  4. Sevgili MissPoine, her ne kadar linkimi verip benden söz etmiş olsan da, bir kaç kişide de görmekteyim ki kür komple anlatılır olmuş. Hatta adımı geçiştirenler de mevcut. Sadece sonuçları paylaşıp , kür ayrıntısı için bana yönlendirseniz emeğime daha bi saygı gösterilmiş olmaz mı diye düşünüyorum? Ben, 1 yıllık blog yazımdan önce bu işi anlatan bir forumda da 4-5 sene emek vermiştim. Açıkcası kalbim kırılıyor böyle şeylere şahit oldukça :( Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiiki emeğine saygısızlık etmek istemem canım. Ancak ben bu kürü ilk kez senden duymadım zaten. Bu kür Demet Akalının kullandığı bir kürdü ayrıntılarını kadınlar kulubündeki 2012 yılına ait bir yazıda bulabilirsin. Hatta tvlerde konuşulmuştu. Bende bu küre kendimce birşeyler ekledim o yüzden anlattım. Daha ayrıntılı bilgi isteyen olursa sana yönendiririm elbette :)

      Sil
  5. Saçlarım konusunda tercih ettiğim ilk marka Restorex. Düzenli olarak kullanım yaparsanız eğer saç köklerini beslediği gibi ölmeyen saç köklerinden saç oluşumuna destekliyormuş. uzun araştırmalar sonucu Restorex kullanmaya karar verdim. iyikide kullanmaya karar vermişim. Saçlarım artık daha parlak ve daha sağlıklı olduğu için kabarma ve elektiriklenme gibi problemlerimde artık yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim saçlarımın yapısı da böyle kabarık elektiriklenen :/ Çocukluğumdan beri böyle şimdiye kadar kullandığım hiç bir ürün buna engel olamadı. Restorex bildiğim kadarı ile saç dökülmeleri için. Benim saç dökülmelerim tamamen vitamin eksikliğinden kaynaklı. Bu tarz ürünler benim saçlarımı kurutor maalesef kullanamıyorum. Önerin için teşekkür ederim :)

      Sil
    2. nilay gemlik adlı kişinin yorumu reklam arkadaşlar kaale almayın.Aynısı sinameki kürü ile ilgili bilgi araken başka blogda da okudum.http://belgin-ce.blogspot.com.tr/2013/09/sinameki-kuru.html. bu adreste görebilirsiniz..

      Sil
    3. Canım bende araştırdım çok da iyi değilmiş bu marka. Reklam amaçlı olabileceğini düşünmüştüm zaten :/

      Sil
  6. Canim merhabalar cok bilgili bir yazi olmus cok tesekkurler ben sinemaki kurunun 6. Haftasindayim ve 3. Haftadan sonra inanilmaz bir dokulme olustu bu hafta dahada artti fakat kafamda da ilk haftadan beri bir kasinti var. Ise yariyor kur fakat bu etkiler korkutuyor beni yarin 6. Haftami uygularken cam terebentini koyucam bakalim insallah ise yarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler canım. Bende kaşıntı olmadı. Dökülme sorunum vardı zaten ama sinameki ile dökülmem durdu. Bıraktıktan sonra arttı bunun nedeni demir eksikliğimmiş. Kaşıntı problemine gelince head & shoulders kaşıntı için olan şampuanını öneririm. Bende de bir dönem oldu ancak sinameki kullanmadan önce ya da bıraktıktan çok sonraydı hatırlamıyorum şuan. Bioblas bende kaşıntı yapmıştı. Bir alışveriş postumda yazmıştım hatta. Çam terebentini az miktarda eklemeni öneririm bir kaç damla yeterli olacaktır. Kimyasallar kadar bitkisel ürünlerinde alerjik reaksiyon yaratacağını unutmamak lazım. Nitekim domates, kara biber, kimyon vs. gibi yiyeceklerde bünyemizde alerji yapabiliyor :) İşe yaramasına sevindim canım ancak dökülme artarsa bir doktora gitmeni öneririm ya da sinamekiyi bırakmanı :)

      Sil
    2. Cevap yazdığın için çok teşekkür ederm :):) Bakalım bugün 6. kürümü yapıcam ve çam terebentininden koyucam umarım işe yarar :( yoksa 2 hafta daha yapıp bırakıcam :(:(

      Sil
    3. 2 Hafta sonra dinlenme sürecine girersin canım :) Ancak çam terebentinin kaşıntıya iyi geleceğini sanmıyorum. Bahsettiğim şampuan bu konuda işine yarayacaktır. Sevgiler

      Sil
  7. Arkadaşlar sarı saçlıyım ve kürü ilk defa bugün uyguladım, yaklaşık 5 saat saçımda beklettim, sanki saç rengimde koyulaşma oldu, koyulaşma problemi yaşayanlar oldu mu? Devam etmeye korkuyorum, o kadar röfle yaptırmıştım sanki koyulaştırdı rengimi.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice, İçinde boya olmayan bir tutam sinameki koyulaştırır mı bilmiyorum.Benim saçım çok açık bir ton olmadığı için karşılaşmadım böyle birşeyle. Sinamekiyi fazla koymuş olabilir misin ?

      Sil
  8. merhaba ben bu kürü 3 haftadır uyguluyorum, benim saçlarım normal de de çok dökülüyoru sinemaki otuyla daha mı çok yoksa daha mı az dökülüyo anlıyamadım sence çam derebentinide katıyım mı? Bide bazı sitelerde yarım saat bekletin kafanızda yazıyo sen saçınız yağlıysa 2,3 saat kuruysa 5 saat demişsin benim saçım kuru 5 saat bekletsem bi zararı felan olmaz dimi ? Şimdiden çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben bu kürü 3 haftadır deniyorum saçlarım normalde de çok dökülüyo sinemaki otuyla daha mı çok yoksa aynı mı dökülüyo anlıyamıyorum sence çam derebentinide katıyım mı? Bide başka sitelerde yarım saat bekletin kafanızda yazıyodu sen saçınız yağlıysa 2,3 kuruysa 5 demişsin benim saçım kuru 5 saat bekletsem bi zararı olmaz demi? şimdiden teşekküüürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bunlar benim deneyimim. Birsey olmaz diye garanti veremem ancak benim saclarim kuru ve 16saat beklettigim oldu. Yarim saat hic bir ise yaramaz yagin emilebilmesi icin yeterli bir sure degil. Saclarim benimde dokuluyir ve extra bir dokulme yasamadim. Kur boyunca dokulme karisiti bitkisel sampuan kullanmani oneririm. Eger dokulme devam ederse doktora gitmelisin muhtemelen vitamin demir eksikligin vardir (Benim gibi) Cam terabentin ve saca yararli baska yaglar eklersen zarari olmaz yarari olur :) Ancak cam terabentibi bi iki damla eklemeni oneririm cunku fazlasi diger ekledigin yaglarin etkisini yitirmesine sebep olur. Umarim faydali olmustur :)

      Sil
  10. şampuanın içine koydum ben bunları birşey olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların taze yapılması gerektiğini açıklamıştım o kısmı okursanız sevinirim :) Şampuanın içinde beklerse hiç bir işe yaramaz.

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Maalesef B12 asıl etkiyi veren ve vitamin uçup gider. Üstelik bu doğal ürünleri kimyasallarla karıştırmak ne kadar doğru bilmiyorum sonuçta uzman değilim :/ Sinamekiyi ılıtıp bütün bu ürünleri karıştırıp hemen uygularsanız faydasını göreceksiniz :)

      Sil
    2. Saçımı ensede kestirdim nasıl pişmanım bilemezsin dışarı bile çıkamıyorum o kadar ki bunalıma girdim napacagımı bilmiyorum aglıyorum aklıma geldikçe aynalara bakamaz oldum

      Sil
    3. Haddime mi bilmiyorum ama söylemeden geçemeyeceğim...
      Neden pişmanlık duyuyorsun ki. Değişiklik her zaman iyidir. Ben bir anda çok kez saçımı kestirdim. Hiç bir zaman pişmanlık duymadım. Bu kürü uygulama sebebim "Saçımın uzun zamandır çok geç uzuyor olması"
      Kısa saç her zaman daha modern gösterir, kullanımı çok rahattır, kolay şekil alır ve daha sağlıklı görünür. Öncelikle bu pişmanlığı silip atmanı ve kısa saçı da kendine yakıştıracak şekilde kullanmanı öneririm.
      Burada anlatıldığı gibi kullanırsan yakın zamanda omuzlarına gelir saçın. Çok yakın bir arkadasım pes etmeden kullandı ve sırtındaki saçları 8 hafta sonra beline geldi :)

      Sil
    4. Agzından bal damlıyor tabikide öyle ama benim saçlarım kıvırcık ve dalgalı herzaman fön makinesini kullanmak istemiyorum saçlar yıpranıyor her ne kadar saç bakım serumu kullansamda deneyecegim ne kadar bir sürede beline geldi tahminen ?

      Sil
    5. Durulanmayan bakım yağı ve kremleri öneririm :) Isı da kullanmadan şekil alması kolay olur. Şöyle söyleyim ilk yaptığı zaman Ağustos2013 ayı gibiydi. O zaman sırtında değildi göğüs hizasındaydı diye hatırlıyorum. 2014Ocak ayı gibi beline kadar geldiğine dair fotoğraflar paylaşmıştı. Tabi ki bu süre içerisinde 8 haftada bir, 2şer hafta aralar da verdi.

      Sil
    6. İy günler bu kürü kullanmaya başladım tüm saçıma uygulasam olurmu çok kırılıyo işallah bi faydası olur

      Sil
  12. Baktımda bemiks ampul tek kalmış az hint yagım var badem yagı yerine onu kullanim ilk denemede boşa gitmesin birde o bitkidende var denerim birde şampuanıda kullanim belki işe yarar :) hadi bakalım işim uzun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenme süreni saç tipine göre ayarlamanı öneririm,inşallah işe yarar kolay gelsin :)

      Sil
  13. Teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, sevgiler :)

      Sil
    2. İy günler ben bu kürü bidefa kulandım tüm saçlarıma uygulasam olurmu saçlarım kırılıyo çünkü lütfen yantlarmısınız

      Sil
    3. İçerisinde besleyici yağlar olduğu için tabii ki uygulayabilirsiniz :)

      Sil
    4. Merhaba size yazmiştım ben kosovalıyım çam terbentini bulamadım türkiyeden sipariş verdim ama aynasını almamış onun başka ambalajı olurmu

      Sil
    5. Lütfen yanıtlarmusınız

      Sil
    6. Halla cevaplamadınız çam yağı almış olurmu terbentin diğil yarın kürü yapmak zorundayım lütfen cevaplarmısınız

      Sil
    7. Lütfen yazarmısın

      Sil
    8. Merhaba yorum altına yorum yazdığınız için gözümden kaçabiliyor. Direkt alt kısma yeni yorum olarak yazabilirsiniz :) Çam yağı sipariş vererek en iyisini yapmışsınız. Son araştırdığım makalelere göre çam terebentin yerine çam yağı kullanmak en faydalı olanı olduğunu öğrendim.

      Sil
    9. Teşekür çok kulanmaya korktuğum için bunun için sizi biraz ratsız etim özür dilerim cevladığınız için çok teşekür

      Sil
    10. Rica ederim. Hem olur mu öyle şey ne rahatsızlığı istediğinizi istediğiniz zaman sorun lütfen :)

      Sil
  14. Saçlarıma 2 hafta ce kat attırdım ve şu anda acayip pişmanım kürü uygulamaya başladım saçlarım yumuşacık oldu bir yan etkisini görmedim belki ilerleyen haftalarda dökülme olabilir. Size sorum saçlarım seyreklesti kürü uygularkem gürleşmesi icinde baska bir kür uygulayabilirmiyim cevaplarsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hormonal problemler haricinde kadınlarda saç seyrekleşmesi vitamin eksikliğine, beslenmeye, saçı yıkama süresine ve hava değişimine bağlı olarak değişir. Benim saçımda değil ancak kirpiklerimde dökülme var. Hem vitamin eksikliği hem de hava değişiminden dolayı olduğunu söyledi doktor. İlk zamanlar badem ve çam terabentin kullandım. Gerçekten kirpikleri çıkarttı ancak bıraktığım anda yeniden döküldüler .Sarımsak ve sarımsak yağı, şampuanı övülüyor. Aktarlara sormalısın canım benim bu konuda bilgim bu kadar maalesef :/ Bu arada benim dökülme aman aman olmadı zaten saçımdan kürden öncede dökülme vardı. Kürü bıraktıktan sonra dökülenler yerine saçlarım yeniden daha fazla çıktı, bu nedenle panik yapma dökülme olursa.

      Sil
  15. Merhaba :) ben kuru 6 hafta kullandim. ancak dinlenme suresi icin 6 hafta uygula 2 hafta ara ver olarak kalmis aklimda. 2 haftadir uygulamiyorum. sizce de simdi en bastan mi baslayacagimm :'(

    YanıtlaSil
  16. 2. Haftamdayım
    Şampuanımın içindede badem yagı hint yagı bal ve bemiks ampül var :)
    Karanfil suyu kullandım 2 gün
    Sonra siyah çayı süzüp duştan sonra döküyorum
    Ve bioxcin kullanıyorum :)

    Bakalım ne olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah çayı ilk kez duydum :) Sinameki kullanmıyor musun peki

      Sil
  17. Evet siyah çayı benim babannem halama kullanırdı hani çayın demi kalıyor ya alırım onu duştan sonra dökerim saçlarım inanılmaz derece parlak gösteriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ilk kez duydum benimde boyadan matlaştı saçlarım denicem mutlaka :)

      Sil
  18. Evet kullanıyorum sinamekide :)

    YanıtlaSil
  19. Benim halamın saçları çok güzeldi babannem halamın küçükken saçlarını hep siyah çay ile tararmış :)
    Boyalı saçada iyi gelir bende bi keresinde kolestonun köpük boyasını kullanmıştım ah nerden kullandım .s
    Ama iyi geliyor :)
    Bende işte bunları yapıyorum saçlarım uzayacak omuzuma düşecek 20'sine kadar inanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmalisin zaten ben inandim ve 5hafta kullanimla bile iki kati uzama oldu. Kürü biraktan sonraki haftalarda da hizli uzama devam etti. Suan eskisi gibi cok yavas uzuyor saclarim. Biraz kestirecegim ve küre tekrar baslayacagim o zaman icinde çayi da deneyecegim :)

      Sil
  20. Kuaför çok yalnış kesim yaptı ..
    Bob kesimi yaptı aslında ama benim kahküllerim uzamıştı göz altımdaydı arkası kısa önü uzun ve bu defada kahküller kısa kötü duruyor bir dahada kahkül kestirmek istemedigim için acaip derecede saçma duruyor 2. haftam oldu kürü yapalı haftaya yine yapacagım ve bu karanfil suyu çayı falan deniyorum nedir bizim bu saçlarımızdan çektiklerimiz ? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdigim kesim :) Cocuklugumdan beri hep bob kestiririm. Wn son kestirdigimde sol tarafimin on kismini daha uzun biraktirmistim.Herkes cok begendi. Bence bob asimetriyi cok kyi kaldiriyor. Yaz geldigi icin uzatma kararin isabet olmus. Bende kahkullerimi uzattim yaz geliyor diye :))

      Sil
  21. Aynen hoş bir görünümü var ama kahküller göz altımda arkası kısa önü uzun birşeyler oldugu için uzatma çalışmalarına başladım :) bakalım ne olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin :) İnsallah kisa zamanda uzar :)

      Sil
  22. Senin saçın nerden nereye uzadı 5 ayda :) saçların nerendeydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben 5ay kullanmadim 5haftada 4cm uzama oldu belki cok beklettigim icindir. Diger postumda gorebilirsin fotograflamistim. Sonra birktm hem havalar sogudu o kadar bekletemezdim hem de istedigim uzunluga kavustum cunku biraktiktan sonrada uzama devam etti. Tabikii bi ay kadar sonra eski haline dondu. Bu yaz yeniden baslicam. Yazin koku problemi yasayanlar var dogal bu ancak ben gunde iki kez dus aldigim icin rahatsizlik duymuyordum

      Sil
  23. Yazin tekrar baslicam bu nedenle

    YanıtlaSil
  24. Anladım ben fazla uzun bekletmiyorum 10 dk falan birde şampuanımın içinde bal falan oldugu için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 dk bu kür için çok az. Bence postu bir daha oku canım ben saatlerce bekleterek bu sonucu aldım

      Sil
  25. 2 kür boşa gitti desene :/

    YanıtlaSil
  26. merhaba:) ya ben saçlarımı kestirdim çok ama çok pişman oldum psikolojim bozuldu evden dışarı cıkmıyorum bu kürü uygulasam işe yarar mı omuz hizasında 1.5 ayda nereme gelir? şimdiden çok teşekkürler :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Melike,
      Saçların kesildiği için pişmanlık duymamalısın. Yazın sıcaklarında uzun saç çekilmiyor ayrıca kısa saç her zaman modern gösterir.
      Uzaması için bu kürü sabırla kullanman gerekir. Keisn bir şey söyleyemem kişiden kişiye değişir. Kiminde benim gibi uzama hemen artsada kiminde bahsettiğim 8 hafta sonrası dinlenme sürecinde hızla gerçekleşiyor. 3 ayda tahminimce sırtına kadar uzar. Tabii ki düzenli uygulaman gerekir.

      Sil
  27. Merhaba.haftada üç kere yapılabilir mi.

    YanıtlaSil
  28. Haftada üç kere yapılabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada 1 kez yeterli :) Azı karar çoğu zarar demişler. 3 kez yapmanız uzamayı hızlandırmaz aksine dökülmelere bile yol açabilir.

      Sil
    2. Cevap verin lütfen

      Sil
  29. Merha kürü bu gun kullandmfakat elseve mucizevi yag kulanym kulansam sorun varmı

    YanıtlaSil
  30. İki hafta ara veriyoruz ya ışte o iki hafta icerisinde bakim kulanabilirmiym

    YanıtlaSil
  31. Merhaba bnde sac kiran var hm sac dokulmem var hmde saclarim kisa uzamasini istiyorum bunu bn yaparsam daha kotu yapar mi acaba baska sayfalarda cok dokulme yapar yaziyo o yuzden korkuyorum lutfen yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinameki dökülme yapmasa bile doktorunuzun verdikleri dışında ürün kullanmayın derim. Doktorunuza danışmanız daha iyi olur.

      Sil
  32. Cok uzun sure tedavi gordum cikmadi igne vuruldum sacimdan onun disinda ilac verilmedi o yuzden denemelimiyim bilemedim ilginiz icin tesekkur ederim bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun rica ederim.. Bitkisel bile olsa saçınıza doktorunuzun tavsiyesi ile bakım yapmanızı tavsiye ederim :)

      Sil
  33. Arkadaslar benim saclarim ince telli ve yagli bu kuru kullandim ve yaglanmasi azaldi daha gur bir gorunum oldu ancak ikinci ayda cam terebentin evin ve bepanten kattim karisima sonra asiri,kasinti oldu sac diplerim sizladi ve sac derilerim dokuldu kasintidan dolayi sanirim kepekde olustu iki haftadir dinlendiriyorum duzeldi sayilir simdi tekrar sadece bemix ve badem yagi ile yapicam umarim devam etmez. Bu olumsuz seylerin sebebi cok vitamin katmam mi yoksa cam terebentin mi bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  34. Arkadaslar benim saclarim ince telli ve yagli bu kuru kullandim ve yaglanmasi azaldi daha gur bir gorunum oldu ancak ikinci ayda cam terebentin evin ve bepanten kattim karisima sonra asiri,kasinti oldu sac diplerim sizladi ve sac derilerim dokuldu kasintidan dolayi sanirim kepekde olustu iki haftadir dinlendiriyorum duzeldi sayilir simdi tekrar sadece bemix ve badem yagi ile yapicam umarim devam etmez. Bu olumsuz seylerin sebebi cok vitamin katmam mi yoksa cam terebentin mi bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  35. Arkadaslar benim saclarim ince telli ve yagli bu kuru kullandim ve yaglanmasi azaldi daha gur bir gorunum oldu ancak ikinci ayda cam terebentin evin ve bepanten kattim karisima sonra asiri,kasinti oldu sac diplerim sizladi ve sac derilerim dokuldu kasintidan dolayi sanirim kepekde olustu iki haftadir dinlendiriyorum duzeldi sayilir simdi tekrar sadece bemix ve badem yagi ile yapicam umarim devam etmez. Bu olumsuz seylerin sebebi cok vitamin katmam mi yoksa cam terebentin mi bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bepanten bir işe yaramıyor keşke denemeseydin. Zaten bepanten derideki ölü yerleri atmaya da yarıyor yumuşatıyor muhtemelen çam terebantin yapmıştır kaşıntıyı. bemix ile devam etmeni öneririm

      Sil
  36. Merhaba,
    Kürü sadece saç diplerine mi uyguluyoruz yoksa tüm saça mı? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  37. benm sacımda kaşıtı oluyor neden 2. kürüm ilkindede oldu her pazar haftada bi ere uyguluyorum oysa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Saç deriniz kullanılan malzemelere hassasiyet göstermiş olabilir. Ben böyle bir kaşıntı sorunu kürde yaşamadım üstelik cildim de saç diplerimde hassastır. Mesela bioblas sarmaşık özlü şampuanı bende aşırı derecede kaşıntı yapmıştı hatta sabahları tırnaklarımda kan oluyordu tabi şampuandan kaynaklandığını anladığımda bıraktım. Eğer şampuan vs den olmadığına kullandığınız kürden olduğuna eminseniz bırakın derim kürü

      Sil
  38. 2. kürüm oldu her pazar yapıyorum ve kaşıntı oluyor ne yapmalıyım acaba

    YanıtlaSil
  39. bu kür sarı ve platin saçlarda renk değişimi yapıyor diye duymuştum doğrumu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim saç rengim koyu da değil çok açıkta değildi bu kürü yaptığımda ve herhangi bir renk değişi yaşamadım. Üstelik bu bir kimyasal değil kürün saç rengi değiştirdiğini şahsen düşünmüyorum. Ya da şöyle bir örnek vereyim: ceviz kırdığımızda ellerimiz de koyu renk leke kalır ve iki yıkama sonrası gecer gider böyle bir etki olabilir belki

      Sil
  40. Oncelikle uzun uzun detaylica anlattiginiz için tesekkur ederiz,fakat bişey sormak istiyorum.Benim saclarim cok uzundu ama kedi kuyrugu kadar azdi.Kestirdim 1 karış kadar ve kestirdigim anda saclarim o kadar cok gür geldi ki bana.Birleşmiş gibi sanki,halbuki alakasi yok.Ben simdi sizin soylediginiz gibi bu karışımı uygulamak istiyorum ama bende B12 eksikligi var iğne vurguluyorum.Dediginiz gibi sacin vitaminini verir vermesine ama ya saçlarım dökülürse? Her dus alisimda avuç avuç sacim dökülüyor,sirf bu sebepten dolayi sadece doğal zeytin sabunuyla yikaniyorum ve sacimin dökülmesi durdu.Bu soylediginiz bakimi yaparsam saçlarım dökülür mu ? Aydinlatirsaniz cok memnun olurum.Tesekkur ederim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kürü yıllardır uygulamıyorum saçlarım belimde. Ve benim saçlarım şuan kalan saçımın 3katı kadar dökülme yaşadı ve yaşıyor. Kürü yaptığımda böyle bir dökülme yaşamamıştım. Bu nedenle kesin bir şey söyleyemem dökülür veya dökülmez diye çünkü zaten saçlarınız dökülüyor. Bence uzun saçtan daha önemli bir şey varsa gür saç. Kestirince kesilme duruyorsa bence uzatmak yerine kestirin

      Sil
  41. Merhaba:) Bu kür ilk uygulamada saç dokme ihtimali var mi acaba?Cevaplarsaniz cok sevinirim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaşamadım kürü uyguladığımda. Kişiden kişiye değişebilir

      Sil
  42. Merhaba:) Bu kür ilk uygulamada saç dokme ihtimali var mi acaba?Cevaplarsaniz cok sevinirim ^_^

    YanıtlaSil
  43. Ben bir buçuk aydır kullanıyorum herkes saçın ne çabuk uzamış dedi ve şaşırdılar

    YanıtlaSil
  44. Merhaba ben sinemakiyi sac uzatmak icin 1991 yılında kullandım yani pekcogunuz belki doğmamıştı bile😊Inanılmaz birşeydi. Simdi o yilarda internet yoktu.Soylemek istediğim şey vitamin takviyesi filan gerekmiyor.Ben sadece sinemamı otunu demleyim içerisine badem yağı ilave ederek bu sonucu aldim.Hani bemiks filan iğrenç kokuyor diyen kardeşlerim adına yazıyorum.o kokuyu çekmek zorunda değilsiniz.Uzatmak icin kullanacaksanız

    YanıtlaSil
  45. sadece su ot ve badem yağı diger urunler elbette saciniza bakim yapacaktır ancak mecbur değilsiniz.Tecrubemi paylaşmak istedim

    YanıtlaSil
  46. ayrica saçınızda renk değişikliği kısmen oluyor ancak köyü renk saçlarda degil acik renk saçlarda farkedilebilir bir değişiklik fakat yani cok dikkat çekici bir fark degil

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)