Sayfalar

27 Aralık 2016 Salı

PROZİNC SALICADE SAÇ DERİSİ BAKIMI

Herkese Merhabalar,
     Bir kaç post öncesinde saçlarımı çok hızlı uzatan bir şampuandan bahsetmiştim. Biraz geç oldu yazıyı yayınlamam.. Malum ülkemizdeki acı olaylar gerçekten içimden yazı yazmak gelmiyordu. Ancak şampuanı soranlar olunca artık yayınlama vaktim gelmişti. Uzun ve müjdeli haberli bir post olacağını belirteyim. Lütfen ayrıntıları kaçırmayın çünkü bu şampuan sıradan bir ürün değil. Her saç ve saç derisi için uygun olmayabilir. 




Prozinc Salicade Şampuan aslında saç derisi bakımı için üretilmiş bir şampuan. İçerisinde;
 Ardıç Katranı (bakterilere karşı), Salicylic acid (kepek önleyici ve kabuklanmayı giderici), ichtammol (yağ dengeleyici), Allantoin (hücre yenileyici), phytokeratin (protein yapıtaşları sayesinde saçı kuvvetlendirip canlandırır) bulunmakta. Saç derisindeki kabuklanma, pullanma, kızarıklık, kepek ve kaşıntı için üretilen 3 günde 1 kez kullanılması uygun görülen eczane ürünü yani dermokozmetik kategorisinde.  İçerisinde paraben bulunmaz.

     Öncelikle yaşadığım sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce saçlarımı açacak diye saç derimi kuaförüm yaktı. O kadar acı çektim ki ağlamaktan helak olsam da yıkamadılar. Bunun normal olduğunu söylediler. Zamanla göremediğim kızarıklıklar kabuklandı tabii. Üstelik açma işlemi sonrası Brezilya fönü yaptırmıştım saçıma. Onun ilacını da diplere kadar değdirdikleri için maalesef saçlarımın dökülmesi hâlâ devam ediyor. Aşırı ama aşırı gür saçlarımın yarısından fazlasını kaybettim. Tabi hâlâ gür göründüğü için insanlara çok görünsede durum bu. Yani saçımla ilgili ciddi problemler yaşadım ancak işlemlerden de geri bırakmadım. Saç derimde dökülmeler de durmadı. Yani kepek değil saç derim bildiğiniz soyuluyordu. Zaman zaman durup tekrar başlayan bu rahatsızlığım için doktora gitmeye karar vermeden önce son bir kez eczaneye gitmek istedim. Bu şampuanı saç egzaması olanların kullanıp memnun kaldığını söylediler. Ben de kaşıntı, kızarıklık olmadığı için egzama olmadığına emin olduğumdan tereddüt etsem de denemek istedim. 
Yazın her gün duş aldığım için elimdeki şampuanlardan 2 gün kullanıp 3. gün Prozinc şampuanımı kullandım. Ürünü 1 kez uygulayıp 2-3 dakika saçta bekletip kurulamak gerekiyor. Aksi halde etkisi daha az oluyor. Benim saçlarım ve saç derim aşırı kuru. Ürün çok iyi temizliyor ve ferahlık veriyor. Saçlarımı kurutup sertleştirir diye çok korksamda kullandığım saç maskesi ile dengeliyorum ve gayet o kalın ve sert tellere sahip saçlarım yumuşacık pasparlak oluyor. Saç derimdeki soyulma problemimi de %80 kadar çözdü bu ürün. Musmutlu ben <3
Ayrıca kokusu için iyi kötü yorumlar yazılmuş internette. Kokusu, yazlık evimizi hatırlatıyor. Sitenin yolları ardıçlarla çevriliydi.  Koku hassasiyetim var diye endişe etmiştim ancak nostaljik bir koku benim için ve biraz yoğun olsa da seviyorum :)

Aslında bu ürün yağlı saçlara sahip olanlar için daha makbul çünkü yağlanmayı da geciktirdiğini okumuştum forum sitelerinde. Bu nedenle saç uzatma konusunda hemen gidip alayım diye düşünmeyin. Bu sorunlu saç derisi için üretilmiş bir ürün. Ancak bana kalırsa çok yağlanan ve dökülen saç derisini de 3 günde 1 kez ferahlatıp iyice arındırmak için de kullanılabilir bir ürün. Çünkü saçtaki yağ saçı beslesede saç derisini kapatıp nefes almasını engellediğinde canlılığını yitirip saç uzamasını yavaşlatıyor. 
Benim saçlarım yavaş uzadığı için "Burada" yayınladığım zahmetli ama kesin sonuç veren "Sinameki Kürü" ile saçlarımı uzatmıştım. Saçım  istediğim uzunluğa geldikten sonra kürü bıraktım ve saçım kalçama kadar geldi. Sonrasında saçlarımı 20 cm belki daha fazla kestirdim. Prozinc şampuanı kullandığımdan beri saçlarım hızlıca uzadığı için artık eşime kuaföre saç kestirmekten bıktım al makineyi kes saçlarımı! dedim. Şok oldu tabi. Kuaförümde aynı işlemi yaptığından çok umursamadım. Neyse 3-4 cm makineyle kestik saçımı. Aradan 1 ay geçti saç beş parmak uzamış. Dedim bey bey gel buraya kes şunları beş on parmak! :) Adam şok "Emin misin?" bakışları tabii :) Kestik arkadaşlar hiç umrumda değil çünkü normalde saçlar ayda 1 cm uzar. Ancak kullandığım bu ürün sayesinde baya hızlı uzuyor. Şunu da belirtmeliyim 2-3 haftadır saç dökülmesi için kullandığım takviye ürün de saç uzamasını hızlandırsada Prozinc'i aylardır kullanıyorum. Herkeste sonuç farklı olabilir ama saçı zor uzayanlar ve Sinameki kürü için vakit bulamayıp kokusundan rahatsız olanlar için de bir umut ışığı olabilir diye düşündüm ve paylaşmak istedim. 
Her gün kullanıma uygun olmadığı için de epeyce bereketli bir ürün. Temmuz- Ağustos gibi almıştım yeni bitirdim.
Gelelim saç dökülmesine; Prozinc Salicade şampuan saç dökülmemi durdurmadı. Saç dökülmesi için başka bir şampuan daha kullanmanız gerekli. 2-3 haftadır kullandığım saçı uzatmayı ve dökülmeyi önleyip bayanlarda saç çıkardığı idda edilen ve çok övülen benim için de oldukça etkili olan şampuanımı da sizlere bir sonraki postumda yazacağım. 
Ayrıca eşinizin veya sizin saç dökülme probleminiz varsa beni takipte kalın çok yakın zamanda eşimin kafasında bir mucize gerçekleştirdik ve sizlerle paylaşmak için minnak yeni saçlarının uzamasını sabırla bekledik. İş yerindeki arkadaşları saç mı ektirdin diye soruyorlarmış. Bana erkekte saç çıkaran işlem deseler asla inanmazdım :) Saç bir kişinin özgüveni için de çok önemli o yüzden sizleri bu konuda çok bekletmicem <3
Bu arada Prozinc Salicade şampuanın fiyatı 25-35 tl arasındaydı tam hatırlamıyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler!
 Bir başka postta görüşmek üzere,
Sevgiyle Kalın :)

 İnstagram için Burayı (@misspoine) 
 Twitter  için Burayı (@misspoine1) tıklayınız.

13 yorum:

  1. Bu tam bana göre sanki arındırıcı olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım tam bir arındırıcı tavsiye ederim. Saç derisindeki gözenekleri çok güzel açıyor :)

      Sil
  2. aslında evet kuru saçlar haftada bir arındırıcı olarak kullanabilir, saçı uzatması ise harikaymış:) Saç dökülme karşıtı şampuanlar genelde saçı kurutuyor zaten, maskeyle dengelenebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bu özellikle saç dökülmesi karşıtı bir şampuan değil ama saçı ve saç derisini derinlemesine temizlediği için kurutması normal. Ben de maske kullanıyorum dediğin gibi ve gayette yumuşacık ve elektriklenmesi az oluyor :)

      Sil
  3. Sac dökülmesinden muzdarip bir kadin olarak diger ürünü çok merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazartesi yayında olacak yazım, sevgiler :)

      Sil
    2. Merhaba Derya hanım yazımı yayınlayamadım birazdan yayınlayacağım kusura bakmayın blogla fazla ilgilenemedim, sevgiler :)

      Sil
  4. neden ENGLİSH HOME REZİLLİĞİ yazınızı sildiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kendileriyle sonunda iletişime geçebildim instagramdan. Ertesi gün beni verdiğim numaradan aradılar. Ve bana hak verdiklerini söylediler. Sistemsel bir hataymış. Ben de sizlere ulaşabilseydik ben ve bir çok mağdur insan dolandırıldığımızı düşünmezdik dedim. Kendileri size hak veriyoruz ve özür diliyoruz diyip ürünümü ertesi gün kargoladılar. Sipariş numaralarını göremiyorlarmış. Sipariş numaramı kendim verdim. Benimle instagramdan iletişime geçtiklerinde yazımı silmedim ve taslağa çevirdim. Çünkü bunca benim çabamdan sonra ulaşmaları bana yine de güven vermemişti. Eğer ürünüm gelmeseydi yazımı geri yayına koyacaktım.

      Sil
  5. Merhabalar ürünü ne zaman açıklayacaksınız acaba çok merak ediyoruö ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://misspoine.blogspot.com.tr/2016/12/herkese-merhaba-oncelikle-bu-postu.html?m=1

      Sil
  6. Slm yorumunuz okudum esımın sacları cıktı dedınız hangı sampuan o cok mwrak ettım. Instagram. Mustafaozdemir0924 bılgı verır ısenızn. sevınırım. Tsk

    YanıtlaSil
  7. Saç derim çok hassas ve alerjik bu sebeple kullanacağım her ürüne dikkat etmem gerekiyor dökülmem başladığında çok araştırdım ne kullanabileceğimi doğal keratin ile karşılaştım dip bakımı için belli kısımlarda deneyerek başladım kullanmaya patentli keratin dip bakımı için çok iyi geldi bana yıpranmalar için de aldım şimdi ondan da çok memnunum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)