11 Nisan 2014 Cuma

Mezuniyet Elbisem ve Detayları

Herkese Merhaba!
Biliyorum bir çoğunuzu mezuniyet telaşı sardı. Kıyafet, ayakkabı, makyaj seçimi oldukça zor. 
3. sınıfta sınavlara girmediğim için okulu uzatsam da mezuniyet balosuna ve bölüm yemeğimize sınıf arkadaşlarımla katıldım.
Balo elbisem için aylar öncesinden internette dolaşmaya ve model aramaya koyuldum. Hiç satın almayı düşünmedim çünkü;
- Dışarda hep aynı şeyler var. Aynı modeller ve pişti olma olasılığı.
- Teyzem gelinlik, abiye, nişan elbisesi, kına elbisesi vs. tasarlayıp diktiği için işim daha kolaydı.
- Dışarda başkasına diktirecek olsam çok zorlanırdım ancak teyzem bu işte güveneceğim tek kişi. Hem işçilik hem tasarım olarak asla başkasını tanımıyorum. İşi ona bıraktıktan sonra herşey mükemmel oluyor. 

İnternette hiç birşey beğenmedim. Ben mezun oluyordum evet; mini giysem olmaz, uzun elbise giysem kardeşimin düğününe gidiyor gibi hiç olmaz. Önü kısa arkası uzun olsun dedim fakat kilişe ve internetteki modeller hep aynıydı. Kafamda bir türlü "Ne istediğimi " oturtamamıştım.
Facebook'ta Kadınlara Özel Herşey sayfam var. Orada oldukça fazla abiye paylaşımı yapmıştım ve daha da eklerken Emilio Pucci'nin bir tasarımı dikkatimi çekti. Telefona onu da attım ama sayfaya eklemedim bilerek :)


Teyzem bu elbiseyi çok beğendi. Kumaş aramaya çıktık ancak tabiiki bu dantelin aynısını bulamazdık. Tasarımı giyenlerin üzerinde mankende durduğu gibi durmadığını da gördük.


 Üzerinde değişiklik yapmaya karar verdik.
 Fransız dantelini seçtik ve ölçüler alındı. Kaba taslak nasıl bir model olacağına karar verdik. Önce manken üzerinde teyzem dikti geri kalanı da bildiğiniz benim üzerimde şekillendi. Bu işin ne kadar zahmetli ve kafa yorucu olduğunu da böylece öğrenmiş oldum. Kollarını dantel yapmama kararı önceden alınmıştı evet havası ordaydı ancak sıcak olurdu malum burası ADANA :) Tam istediğim gibi oldu çünkü üzerimdeki dantellerin duruşu bile üzerimde denenerek karar verildi :) 



Çimlerin üstünde olduğum için duruş bozukluğundan bir garip çıkmış. Balo fotoğraflarımın orjinalleri başka pcde kalmış :/


Sırt kısmını yanlış bağladıkları için maalesef çok sıkıntı yaşadım. Fotoğraflardan belli oluyordur :/ 
Arkadaşımın elbisesini de teyzem dikti. Asıl model buydu:



Arkadaşım dekolteyi ve kolları iptal ettirdi. Sonradan eteği de başkasına uzattırmış. Flashtan renk açık çıkmış maalesef. Arkadaşımın tam istediği model oldu ben değiştirilmesinden yana değildim açıkcası bu modelin :)

Beğendiğiniz modele " Çok açık ya da şurasını beğenmedim" diyip modelden vazgeçmek olmuyor. Değiştirebilirsiniz bu şekilde. Ortaya çok farklı birşey çıksa da içinize sinen olduktan sonra önemli değil. Tabii ki dikimi yapacak yer, güveneceğiniz bir yer olmalı.

Aradığım ayakkabıyı bulamadım. Çok farklı bir ayakkabı istiyordum ancak hem rahat hem sade olması açısından siyah önü açık yüksek platformlu bir ayakkabı tercihim oldu.

Fotoğraflardakinden çok daha güzeldi elbiseler albümü bulursam mutlaka buraya ekleme yapacağım :)

26 yorum:

  1. çok beğendim sizinki daha güzel olmuş. teyzenizin ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok beğendimm ellerine sağlık teyzenin :) seninkinin danteli çok hoş duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Vayy be teyzeye bak sen süper olmuş ya bayıldım. İkinizin elbiseside çok iyi.ama seninki gerçekten harika olmuş ve yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler :) Arkadaşımın da güzel ona da çok yakıştı sadece üst kısmı biraz kapattırdı nişanlısı istemedi :)

      Sil
  4. Bana fikir verdi, çok güzel olmuşlar ayrıca :)

    YanıtlaSil
  5. Elbisene bayıldıım,çok güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
  6. iyi de sen bunca fotonun içinde neden yüzünü de gösteren b,i foto çekmedin ?? güzelliğin daha da kamaştırsaydı gözümüzü...makyajıı fln da görürsük saçını da :( kızım için ilham alırdım belki ;) bu arada elbise müthiş !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim :) Kestim çünkü google aramalarda siteyi açmadan bilgisayara kopyalıyorlar. Ya da fotografı alıp sayfalarda yayınlayabiliyorlar bu nedenle kesmek istedim ama instagram hesabıma atacağım fotoğraflar :)

      Sil
  7. Tatlım elbisen normalinden de güzel olmuş bayıldım çok da iyi taşımışsın :)

    YanıtlaSil
  8. Çok yakışmış canım. :)

    YanıtlaSil
  9. Uuuu her iki elbisede çok güzel olmuş tatlım! Mayısta benimde mezuniyetim var ve annemde model beğen dikiyim diyor ama ben bir türlü seçemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler :) Bazen beğeniyoruz ama ufacık birşeyini bile beğenmediğimizde vazgeçiyoruz modelden. Bence beğendiğin bir model üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Ya da çizebilirsiniz :)

      Sil
  10. İki elbiseye de bayıldım :))) Teyzenin de emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok yakışmış canım önemli bi günde istediğin gibi olmak güzel duygu,teyzenin eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kesinlikle öyle çok teşekkürler :)

      Sil
  12. Süper olmuş. Umarım albümü bulursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Kardeşimin bilgisayarında sanırım :)

      Sil
  13. Ne yetenekli teyzen varmış yaaaa! Maşallah diyorum bin defa! Çok güzel olmuşsunuz:-*

    YanıtlaSil
  14. Vaoov muhteşem olmuş, modelin üzerindekinden daha güzel ve sende daha güzel durmuş Miss Poine ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)